Het debuut van Cheyenne in Italië

Het is vrijdagnacht 1 uur. We rijden vanaf Groningen naar Brussel om daar het vliegtuig te nemen naar Pisa (Italië) vanaf Pisa worden we opgehaald om vervolgens naar plek van bestemming te worden gebracht namelijk Follonica.

2x een debuut

Cheyenne geeft aan er veel zin in te hebben en dan heb ik er automatisch ook veel zin in natuurlijk. Het is voor ons beide een debuut, voor mij als coach en voor haar als judoka. Het is zaterdag middag en we kijken onze ogen uit in de sporthal waar haar wedstrijden plaats gaan vinden. De lichtgewichten zijn op dit moment bezig hun weg naar de finale te vinden. Er heerst een mooie sfeer en er wordt mooi judo laten zien. Dan is het alweer zaterdag avond en mag Cheyenne gaan wegen. Gewicht is goed en dus staat er niks meer in de weg om zondag de tatami te betreden.

Loting

De loting was al bekend en ik had al het een en ander uitgezocht. Het ging om een Italiaanse dame met al enige ervaring en al een medaille op een European cup. Het zou dus een zware pot gaan worden. Na een goed ontbijt werden we naar de zaal gebracht. Eenmaal in de zaal begon al vrij snel de warming up. Na een intensieve warming up hebben we duidelijk gemaakt wat het plan zou worden tegen de Italiaanse.

Eerste wedstrijd

Om 10 uur beginnen de eerste wedstrijden en Cheyenne mag vrij snel starten. Ze begon sterk en wist dit goed vast te houden. Ongeveer 1,5 minuut later wist ze haar tegenstandster in een houdgreep te krijgen door een mooi kanteltechniekje en wist de partij te winnen.

In de volgende ronde trof ze een Duitse. Van deze judoka wisten we weinig en konden ook weinig vinden. Dit werd gewoon het vaste plan en ook deze partij wist ze overtuigend naar zich toe te trekken. De spirit zat er goed in en het kon wel eens een mooie dag gaan worden

Kwartfinale

In de kwartfinale trof ze een Franse dame die een pittige stijl had. Een harde stijl wat nog wel eens een probleem kon worden. We hadden een plan gemaakt en Cheyenne voerde dit perfect uit. Ze scoorde wazari, maar kreeg helaas 20 seconden voor tijd ook een wazari tegen. We gaan de golden score in. Eén ding was duidelijk en dat was niet veranderen in het plan. Na 2 minuten golden score kreeg de Franse haar 3e Shido (straf) en won Cheyenne de partij.

Halve finale

In de halve finale moest ze het op gaan nemen tegen een Russische. Deze won in de voorrondes haar partijen overtuigend. Ook hier was het plan duidelijk en helder. Al snel scoorde Cheyenne wazari en ongeveer een minuut daarna nog een wazari. Ze zit gewoon finale. Ik kon het zelf minder goed geloven dan haarzelf, maar dat is maar goed ook. Op een debuut finale judoën, prachtig.

De finale!

Ook dit was kraakhelder en het plan stond. Ze begon de partij goed en kon in haar eigen spel blijven. Tot 2 minuten voor tijd, ze stapte één keer mee en hierdoor kon de Poolse een wazari scoren. Ook kwam ze in de houdgreep terecht en dit was het mooiste moment. Ze wist zich er wel 5 keer uit te vechten. Na ongeveer een minuut Ne-Waza (grond judo), mochten ze weer gaan staan en probeerde Cheyenne met man en macht de score gelijk te trekken of zelfs Ippon te scoren. Helaas lukte dit niet en heeft ze een prachtige zilveren medaille weten te bemachtigen.

Trots

Cheyenne-van-der-Sluis-Dijkmansport-Groningen-Follonica-2019-debuut
Zilver voor Cheyenne (Links)

Eigenlijk bestaat er geen mooier debuut dan dit. Een geweldige dag afgesloten met een zilveren medaille. Een trotse coach, maar vooral trots op het team. Want deze medaille is eigenlijk voor de hele groep, want zonder groep kan je ook niet beter worden! KLIK HIER voor de uitslagen >>>

 

Danny Drent

 

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur