Het is eerste toernooi van het 2019 vond plaats in Dedemsvaart.

Zaterdag 12 januari waren de judoka’s te vinden in Dedemsvaart op het 40ste wintertoernooi. Voor een aantal judoka’s betekende dit voor het eerst judoën in de nieuwe leeftijdsklasse tot 15 jaar (er mogen dan bijvoorbeeld ook verwurgingen en worpen op twee knieën worden gemaakt). Dedemsvaart is een mooi toernooi om deze stap te maken, omdat dan ook grote groep naar het Espoir is. Daarnaast staat het Wintertoernooi natuurlijk ook bekend om de spectaculaire prijsuitreiking met licht en muziek. Hier wil je dan ook wel op het podium staan als judoka.

Judoka van de dag

Len Sannes die zette de lijn van progressie van 2018 door naar 2019. In Dedemsvaart liet hij met goed judo de tegenstanders (maar ook zich zelf) verassen met een paar mooi punten. Dit leverde hem uiteindelijk een verdienstelijke derde plek op. Het harde werken van Len wordt hier weer beloond.

Punt van de dag

Dat Raul Kelly een gevoel voor judo is dat is geen geheim meer voor zijn tegenstanders. De ene naar de ander werd op zijn rug gegooid met als uitblinker een mooie uchi mata. De tegenstander ging door de perfecte voorbereiding en timing van de worp hoog de lucht in, om vervolgens vol op zijn rug te belanden: IPPON! Raul mocht dan ook op het hoogste podium betreden.
De coaches Bas en Inge kijken terug op een geslaagde dag judo. Voor iedereen weer een nieuwe ervaring en leermomenten erbij, waar op training weer aan gewerkt kan worden.

Uitslagen 40e Wintertoernooi Dedemsvaart 2019

Eerste plaats

Raul Kelly -36kg

Tweede plaats

Anahi Moguella -57kg

Ruben de Wal -55kg

Milan Jager -66kg

Tim Boijenga -55kg

Derde plaats

Suus Riddering -44kg

Len Sannes -46kg

MadZ Nienhuis -36kg

Vierde plaats

Victoria Moguella -52kg

Lisa Huisman -57kg

Julian Boijenga -55kg

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur