Zaterdag (en zondag) was een druk judoweekend!

Dijkmansport was daarom dan ook met een select gezelschap aanwezig in Sneek. Hier kon gestreden worden om de Sneeker Beker! Het was een mooi en overzichtelijk toernooi met 5 matten, waar gelijktijdig ook een opstap toernooi aan de gang was en verschillende clinics werden gegeven.

Mooie wedstrijden

Dijkmansport sneeker beker judoHet eerste blok konden de judoka’s (en ouders, maar ook coach Inge) nog even uitslapen. Het tweede blok was het dan de buurt aan Delvano, Jaslene en Daan. Daan was goed op dreef en won zijn eerste wedstrijd met mooie uchi-mata (punt van de dag) en meer van deze punten volgenden! Uiteindelijk verloor hij één partij, waardoor er een gelijk stand ontstond in de poule. Hierdoor moest hij twee partijen opnieuw judoën en wist uiteindelijk knap tweede te worden. Jaslene en Delvano zaten bij elkaar in de poule. Jaslene nam het op tegen de jongens en wist één partij met een mooie veeg te winnen, de andere partij kwam ze net te kort en verloor op beslissing. Delvano wist nipt van deze jongen te winnen en won van Jaslene met een overname. Hij werd kampioen en ging met de Sneeker Beker naar huis.

Spannende strijd

In het derde blok moesten Len en Isa aantreden. Len zat in een poule met 5 jongens. Twee van deze wedstrijden won hij met een goed punt en goed judo. Je kunt zien dat Len progressie boekt in het judo en daarom ook judoka van dag. Isa had een kleine poule met twee pittige dames. Het lukte helaas niet om te winnen van beide dames, maar heeft elke keer hard gestreden.

Kampioen Raul

Dijkmansport sneeker beker judo RaulAls laatste was het nog de beurt aan Raul. Hij is de afgelopen toernooien flink op dreef en zaterdag was het niet anders. Met een aantal sterke jongens in zijn poule moest hij hard aan de bak en dat deed hij ook. Een paar mooie punten heeft hij kunnen maken en dat leverde hem dan ook de eerste plek op. Toch als kampioen heeft ook hij nog een aantal dingen waar hij hard aan moet werken om kampioen te blijven.
Inge Ekenhorst

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur