In het weekend van 10 en 11 november stond het Residentie toernooi in Den Haag op het programma.

Een week voor de grote Grand Prix mochten de jongere judoka’s het proberen om prijzen binnen te slepen.

Zaterdag: Dag 1

We trappen af met Suus Riddering en Jaslene van Riel. Suus begon haar wedstrijd sterk met 2 mooie wazari’s (half punten) en mocht zich klaar maken voor de volgende ronde. Hier trof ze een sterke tegenstandster, maar wist de partij perfect te judoën. Met een mooie Ippon seo-nage (spierballenworp) gevolgd door een goede wurging, wist ze te partij te winnen. In de halve finale trof ze uiteindelijke nummer 1. Deze kon ze helaas niet binnen slepen, maar de tegenstandster had er zeker moeite mee. Na de halve finale mocht Suus zich op gaan maken voor de partij om brons. Deze partij ging heel goed en ging de golden score in (wie als eerst scoort, wint) hier maakte Suus een klein foutje, wazari. Heel erg balen, maar Suus heeft laten zien dat ze er dicht bij zit. Een 5e plek met een bronzen randje zeggen we dan maar.

Jaslene!

Jaslene Dijkmansport den haag 2018Jaslene met veel deelneemsters in een gewicht en deze was dan ook opgedeeld in 3 poules. Deze poule bestond uit 6 meiden inclusief Jaslene en een oude bekende (en een vriendin van Jaslene) Elise Rustige. De partijen gingen heel goed en de eerste 2 won ze met mooi judo. Nu mocht ze tegen haar ‘vriendin’ judoën. De partij ging goed, maar kwam net iets te kort. Elise maakte een mooie score 20 seconden voor tijd. Na de partij van Elise moest ze er nog 2 winnen voor het zilver. Deze won ze dan ook in stijl. Vooral de laatste, met een mooie Ippon seo-nage wist ze dan ook het punt van de dag te scoren en hiermee dus ook de zilveren medaille.

Middagblok

Na het ochtend blok, kwamen Tim Boijenga en Naomi Nijkamp in actie. Tim zat in een grote poule met veel goede jongens. De laatste tijd is Tim goed in vorm en weet perfect in opdracht te judoën. De eerst 2 partijen deed hij dit dan ook perfect. En wist ze overtuigend te winnen. In de kwart finale ging het weer goed, maar helaas kon hij de partij net niet naar zich toe trekken. In de verliezers ronde hadden we goed besproken wat Tim moest doen. Helaas kwam dit er anders uit dan zou moeten en verloor de partij. Maar een hele mooie 9e plaats als resultaat, lekker door ontwikkelen! Judoka van de dag.

Nu mocht Naomi op de tatami (mat) verschijnen. Na een weekje ziekig te zijn geweest wist ze haar eerste partij overtuigend te winnen. In de 2e ronde trof ze een grote meid die vandaag even een maatje te groot was. In de verliezersronde zag je dat Naomi niet haar zelf was, door een fout ging ze onderuit en mocht helaas niet verder. Volgende toernooi weer 100%

 

Zondag: Dag 2, Het 1e meetmoment.

Na een ritje heen en terug op zaterdag, mocht ik vandaag weer hetzelfde doen. Een belangrijke dag, want de eerst punten voor Europa cups konden gepakt worden. Julian Boijenga en Ruben de Wal kwamen beide uit in de -55. Julian, die eigenlijk te licht was voor deze klasse, begon zijn eerste partij goed. Hij stuurde zijn tegenstander met zijn eigen worp goed door en scoorde hiermee waza-ri. Helaas wist zijn tegenstander een waza-ri terug te scoren en gingen de golden score in, want het was dus gelijk. In de golden score wist Julian de partij net niet naar zich toe te trekken en kreeg een waza-ri tegen. Het had ook de andere kant op kunnen vallen.

Maatje te groot

Zijn 2e partij ging qua opdracht iets minder. Deze partij was net een maatje te groot en wist hem niet te winnen. Wel weer een ervaring rijker. Ruben wist zijn 1e partij overtuigend te winnen met een lage worp. In de 2e ronde kwam hij een oude bekende tegen en wist wat hij moest doen. Helaas liet hij zich overrompelen en verloor de partij. In de verliezersronde ging het gelukkig weer wat beter, maar wist de partij niet te winnen. Helaas zat het toernooi er op voor de jongens.

Een echte diesel

Cheyenne van der Sluis Dijkmansport Den Haag judo 2018
Cheyenne 2de

Cheyenne van der Sluis is een echte diesel. Eerste partij is altijd even inkomen, maar deze wist zij met een houdgreep naar zich toe te trekken. In de 2e ronde was ze er weer helemaal. Ze wist wat ze moest doen en dit was dan ook te zien. Met goed judo won ze haar partij en mocht zich op gaan maken voor de kwart finale. Ook deze partij wist ze precies wat ze moest doen en voerde dit perfect uit.

Punt van de dag!

Met een mooie Taio toshi (hekje) wist ze het punt van de dag te maken en mocht ze naar de halve finale. Deze halve finale moest ze tegen een onbekende Belgische dame. Ook deze hadden we goed geanalyseerd en de opdracht voerde ze weer perfect uit. Ze wist haar tegenstandster op 2 shido’s (straffen) te zetten. De reguliere tijd zat er op en we gingen de golden score in. Hier maakte ze het nog even spannend door te vroeg een worp in te zetten, maar ze kon zich nog goed weg draaien. Kort daarna gaf de scheidsrechter de 3e shido aan de Belgische en hiermee won Cheyenne haar partij.

Finale!

Nu de finale, dit tegen een sterke bekende. De opdracht was duidelijk, maar de tegenstandster had ook goed naar Cheyenne gekeken. Cheyenne wist helaas niet tot haar eigen judo te komen en kreeg 2 wazari’s tegen. Eindresultaat: Een zilveren medaille, punten voor de Europa cups en natuurlijk het belangrijkste, het punt van de dag.

Een mooi weekend en op naar het volgende toernooi!

 

Resultaten Adidas Residentie Toernooi Den Haag 2018:

Suus Riddering 5e

Jaslene van Riel 2e

Tim Boijenga 9e

Naomi Nijkamp 7e

Cheyenne van der Sluis 2e

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur