Open Twentse kampioenschappen: 2e meetmoment -18

 In het altijd mooie Twente kwamen op zaterdag Ruben de Wal en Cheyenne van der Sluis in actie.

Cheyenne open twentse judo 2018Stof tot nadenken

Ruben mocht het spits afbijten tegen zijn tegenstander Banai. Banai was lang en Ruben wist hier moeilijk mee om te gaan. De tegenstander bleef zijn spel goed spelen en wist Ruben juist uit zijn spel te houden. Hierdoor verloor Ruben de partij en moest hij door in de verliezers ronde.

Verliezers ronde

In de verliezers ronde won hij zijn eerste partij met een mooie lage worp op 2 knieën. De ronde hierna ging het weer mooi, maar liet hij zich nog bijna verassen in ne-waza (grond judo). Hij kon zich goed herpakken en won de partij met een mooie Ippon. Na deze Ippon mocht hij door en begon de volgende partij heel goed, maar 1 minuut voor tijd maakte Ruben een foutje en kon deze niet recht trekken. Een 9e plaats als eindresultaat. Er zat meer in, maar dit geeft wel weer stof tot nadenken.

Middagblok

In het middagblok mocht Cheyenne op de tatami (mat) verschijnen. Haar vorige meetmoment werd afgesloten met een mooie zilveren medaille en vandaag was het doel om daar goud van te maken. De eerste partij mocht ze aantreden tegen Rijn. De opdracht was duidelijk en hier hield ze zich goed aan. Met een mooie Taio-toshi (hekje) scoorde ze wazari (half punt) en kon het afmaken met een houdgreep. De 2e partij verliep nog beter en ze scoorde een mooie ippon met een sasae tsuri komi ashi (voet blokkade). Na deze winstpartij mocht ze tegen een goede bekende aantreden. Ze wist dat ze op gevoel de partij moest judoën en dit deed ze ook goed. Ze kreeg nog wel een wazari tegen, maar wist met een wazari en ippon (houdgreep) de partij te winnen.

Finale

Nu de finale tegen dezelfde dame waar ze finale tegen moest in Den-Haag. De partij verliep nu een stuk beter wist nog bijna te scoren. Met nog 30 seconden op de klok kreeg ze ippon tegen en verloor de partij. Er is wel weer een duidelijke ontwikkeling te zien en ze mag een mooie zilveren medaille mee naar huis nemen. Door dit mooie resultaat is Cheyenne tevens geplaatst voor bepaalde European Cups (internationale toernooien) en mag ze het op gaan nemen tegen de beste van Europa.

Zondag

Zondag was het de beurt aan Naomi Nijkamp. Zij mocht de eerste partij tegen een Litouwse en won deze sterk met 2 wazari’s. Naomi zat in de ‘’winning mood’’ en wist haar 2e partij ook te winnen met een mooie Ippon en dat binnen 10 seconden. Na deze partij verloor ze helaas haar volgende partij en mocht ze verder strijden om de bronzen medaille. Helaas kon Naomi deze niet naar haar toe trekken en moest ze genoegen nemen met een 5e plaats. Wel hield ze er een goed gevoel aan over en dit smaakt zeker naar meer.

Al met al weer een mooi judo weekend!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur