fbpx

ALMERE – Verslag Nederlandse kampioenschappen -21 jaar.

Ochtendblok jongens: Lars & Milan

Lars Bovendeerdt

Het was Lars zijn eerste Nederlandse Kampioenschappen, best spannend. Lars zijn eerste partij begon heel goed, prima aan zijn plan gehouden en kon de tegenstander zijn aanvallen goed ontwijken en kon zelf ook nog tot kansen komen. Helaas liet hij 1 minuut voor tijd zich toch verrassen en verloor zijn partij. De 2e partij begon hetzelfde. Een prima kumi-kata (pakking), maar ook hier liet hij zich verrassen en kon deze partij niet winnen. Helaas zat zijn toernooi erop.

Milan Jager

Voor Milan Jager was het een mooie dag. De eerste ronde had Milan een vrijlot(een bye) en mocht gelijk aantreden voor de 2e ronde. Deze tegenstander had weinig in te brengen en Milan kon de partij voortijdig met vol punt beëindigen. In de 3e ronde trof hij een jongen met meer ervaring en meer (trainings/wedstrijd) ritme. Hier was Milan nog niet tegen opgewassen en moest zijn verlies nemen. In de herkansingsronde mocht hij aantreden tegen een bewegelijke jongen. Milan kreeg snel wazari tegen maar liet zich niet van zijn wijs brengen. Met gecontroleerd judo scoorde Milan ippon en trok de winst naar zich toe. In de volgende ronde trof Milan een bekende, maar ook deze jongen had weinig in te brengen en Milan wist met de eerste aanval al ippon te scoren. De ronde daarna mocht hij aantreden tegen een jongen die in Europa goed mee komt in de -18 categorie. Milan begon uitstekend, scoorde in de coach zijn ogen zelfs nog wazari, maar deze werd niet toegekend. In de partij was Milan nog vaak gevaarlijk, maar maakte zijn aanvallen te snel, hierdoor kreeg hij 2 shido’s (straffen). Helaas maakte Milan 10 seconden voor het einde ook zo’n aanval en verloor de partij op 3 straffen. Maar al met al heeft Milan een 9e plaats binnen gehaald, wat gezien zijn trainingsarbeid een hele mooie plaats is op zijn eerste NK tot 21 jaar.

Cheyenne van der Sluis

Voor Cheyenne was het even omschakelen. Eigenlijk moest zij hetzelfde weekend judoën in Zagreb (Kroatië), maar dat toernooi ging in verband met het coronavirus niet door. De eerste ronde had Cheyenne een vrijlot (bye) en moest in de 2e ronde aantreden tegen een onbekende. Deze partij werd gewonnen en Cheyenne mocht een ronde verder. In de 3e ronde moest zij tegen een bekende. Helaas werd deze partij niet gewonnen en moest zij door naar de herkansingen. Ook in de herkansingen kwam ze tegen een bekende waar ze in de -18 ook vaak tegen judoot. Deze partij ging tachi-waza heel goed, maar na een eigen aanval kwam ze ongelukkig in de houdgreep van de tegenstander. Hier wist Cheyenne helaas niet meer uit te komen. Ook zij moest hiermee genoegen nemen met een 9e plaats.

Al met al een mooie ervaring rijker tijdens de Nederlandse Kampioenschappen onder de 21 jaar voor deze drie judoka’s. Op naar meer!

Danny Drent

Plaats een reactie