Drachten – 2 december, de “Kings Cup” in Drachten staat op het programma.

De Kings Cup, een toernooi met een sterk bezet deelnemersveld. De judoka’s van Dijkmansport moeten vandaag hard aan de bak. Op 4 grote wedstrijdmatten werd er gestreden om de “Champions beld”, en voor de € 50,- prijzengeld voor de winnaar.

Pittige wedstrijden

Bij dit toernooi werd er gewerkt met een “afvalsysteem (oftewel “dubbele eliminatie”), d.w.z. 2x verliezen is “naar huis”. Terwijl er goed werd er gestreden, dolven een aantal judoka’s helaas het onderspit. Sterke tegenstanders, met meer ervaring waren vandaag iets beter. Desondanks waren er wel positieve punten te vinden om in de trainingen mee aan de slag te gaan.

Cheyenne

Cheyenne van der Sluis wist als enige judoka een prijs in de wacht te slepen. Cheyenne wist zeer overtuigend de finale te halen. Door een onoplettendheid ging het mis in de finale, ippon tegen, einde wedstrijd. Resultaat: een verdiende tweede plaats.

Jeugdjudoka’s

Delvano Daal en Raul Kelly lieten op momenten ook spetterend judo zien. Goede scores werden afgewisseld met goede technieken. Helaas wisten zij  net het podium niet te halen, wat resulteerde in een 5de plaats voor Raul en een 7de plaats voor Delvano.

Benieuwd naar alle resultaten? Klik hier >>>

Vooruitkijken

Ondanks de verliespartijen van de judoka’s waren er genoeg aanknopingspunten om hard mee aan de slag te gaan in de trainingen. De coaches Bas en Joost konden dit toernooi in een breder perspectief plaatsen. Kortom vooruitkijken en de ervaringen van deze dag meenemen naar de volgende toernooien.

 

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur