Hoogeveen – Voor de 34ste keer stond het “Kerst judotoernooi” op de kalender. In een gloednieuwe sporthal werden er op 10 matten alle wedstrijden afgewerkt. Naast het reguliere toernooi vond ook het “G-judo” kersttoernooi plaats in het zelfde sportcomplex. De Dijkmansport judoka’s haalde een mooie vracht bekers mee naar huis.

Ippon van de dag

De ippon van de dag kwam op naam van Jaslene van Riel (op de foto boven te zien, links). Jaslene maakte super goede, snelle en harde ippon seoi nage (spierbalworp). Haar tegenstander vloog met 2 voeten helemaal door de lucht. Bam! “Zo dat ging goed” zei Jaslene met een grote glimlach. Mede door deze ippon werd Jaslene kampioen in haar klasse.

Judoka van de dag

De judoka van de dag was: Len Sannes. Len deed voor het eerst mee met een toernooi buiten Groningen. Len wist vriend en vijand te verassen door alle partijen te winnen. Met goed doordacht judo werd Len terecht kampioen!

Coaches Margitte, Inge en Joost waren dik tevreden over het getoonde judo van de judoka’s

G-Judo kersttoernooi:

vlnr: Bert, Chris en Richard met de bekers

Door een aantal blessures deden er drie Dijkmansport judoka’s mee.

Bert van locatie Leek heeft goed zijn best gedaan, maar helaas kon hij niet alles winnen. Hierdoor werd Bert vierde.

Richard begon zijn toernooi heel goed met twee verdiend gewonnen partijen, helaas kreeg hij het daarna een stuk zwaarder. Dit zowel letterlijk als figuurlijk, zijn tegenstanders waren een kop groter en in zijn laatste partij viel hij dan ook nog eens heel hard op zijn rug waardoor er toch een blessure aan de rug bij is gekomen. Maar ondanks dit alles verdiend een derde plaats veroverd!

Chris leek zijn dag niet te hebben met veel moeite kwam hij zijn wedstrijden door, waarbij hij de eerste twee terecht verloor. Gelukkig kwam Chris tot leven in de derde wedstrijd en dan toch toch verdiend gewonnen. In zijn vierde partij ging het nog beter lopen en ook deze werd overtuigend gewonnen.

Gelukkig kwam er in de loop van het toernooi de Chris zoals wij die kennen een beetje terug! Kortom winst en verbeterpunten voor alle deelnemer, een leuk en leerzaam toernooi!

Coaches Jaap en Cheyenne hadden een gezellige dag.

 

Uitslagen 34ste Kersttoernooi Hoogeveen:

Eerste plaats:

Suus Riddering (-40kg)

Jaslene van Riel (-30kg)

Len Sannes (-40kg)

Tweede plaats:

Julian Boijenga (-46kg)

Lars Bovendeerdt (-60kg)

Thom Rozier (-73kg)

Derde plaats:

Naomi Nijkamp (-63kg)

Layla Marjane (-48kg)

Anahi Moguella (-52kg)

Kelte van der Veen (-66kg)

Vierde plaats:

Tim Boijenga (-42kg)

Rodin Jager (-33kg)

Danny Drent (-90kg)

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur