Verslag judotoernooi Zwolle

Zaterdag 26 oktober mochten de judoka’s aantreden in Zwolle. Een mooi toernooi met veel deelname uit heel Nederland, ook de Engelsen en Duitsers waren van de partij. De judoka’s van Dijkmansport zette mooie prestaties neer in Zwolle.

Blok 1

De dag ging van start met het blok voor de jongens. Delvano, Thomas en Rodin mochten aftrappen.

Rodin had vandaag een lastige dag met een sterke poule. Hij wist zich echter goed staande te houden en had nog kans om te scoren. Helaas wist Rodin uiteindelijk geen medaille te bemachtigen, maar weet hij wel waar hij aan moet werken. Dat is net zo veel waard als een medaille.

Thomas begon zijn wedstrijden heel goed in één van de grootste poules van de dag. Na super goed te hebben gejudood kwam hij net punten te kort om naar de finale poule te gaan. Uiteindelijk heeft Thomas toch nog voor de finale poule 4 wedstrijden gewonnen en laten zien dat hij echt vooruitgang boekt.

Delvano was vandaag goed bezig en wist met mooi judo een mooie 3e plaats mee te nemen naar Groningen.

Blok 2

In dit blok mochten Julian en Steven op de tatami (mat) verschijnen. Julian was vandaag super goed, hij laat zien dat hij veel bezig is met nieuwe dingen en weet dit goed te verwoorden in de wedstrijden. Helaas wist Julian geen medaille mee te nemen, maar won wel van de uiteindelijke nummer 2. Hiermee heeft hij laten zien dat hij op de goede weg is en dat er zeker meer in zit.

Steven was vandaag weer goed bezig. Hij is nog niet heel lang bezig met dit soort toernooien, maar heeft laten zien dat hij gelijk goed mee kan komen. De partijen die hij wist te winnen, won hij met mooie punten. Hiermee mocht hij uiteindelijk de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Blok 3

Dit was een druk blok, maar een heel mooi blok waar veel medaille kansen waren. In de -50 mochten Milan en Len de zelfde poule aantreden. Milan begon zijn wedstrijd goed, ondanks dat hij 6 kilo lichter was dan de rest, wist hij de eerste partij met een mooie Ippon te winnen. Uiteindelijk kwam hij net te kort om zich te plaatsen voor de finale.

Len was net een dag terug van zijn vakantie en wilde het toch even proberen. Met de vakantie nog in zijn hoofd, mistte hij nog wat scherpte. Toch wist hij zich goed staande te houden. Helaas plaatste hij zich niet voor de finale.

Tim mocht weer van zich laten horen in een zware poule. Tim heeft een alternatieve judo stijl waar hij iedere judoka weer mee verrast. Hij won zijn partijen overtuigend en mocht uiteindelijk de 1e prijs ophalen. Heel gaaf om te zien dat iemand met zo’n pakking zulke worpen kan maken. Cheyenne mocht laten zien wat ze in huis had en deed dit met overmacht. Ze won al haar partijen overtuigend en mocht uiteindelijk het goud ophalen.

Judoka van de dag!

Suus is de laatste tijd met veel worpen bezig en laat zien dit ook toe te kunnen passen in wedstrijden. Vooral haar uchi- mata gaat goed en wist daar veel punten mee te scoren. Ook zij wist alle partijen overtuigend te winnen en mocht op de eerste plaats staan.

Lisa had vandaag haar beste wedstrijd van de laatste tijd. Ze wist qua kumi-kata (pakking) haar wedstrijden te domineren, maar kreeg in haar eerste wedstrijd geen kans om te scoren. Haar 2e wedstrijd won ze op zeer overtuigende wijze. De volgende partijen stond ze goed te judoën, maar kon geen score maken. Helaas net geen medaille maar zeker judoka van de dag!

Ippon van de dag

Ook mochten in het 3e blok Milan en Daan aantreden. Milan voor de finale al zijn partijen heel overtuigend met Ippon. De finale was net even wat anders. Milan wist al vroeg wazari (half punt) te scoren, maar krijg kort voor tijd wazari tegen. In de goldenscore moest het beslist worden. Aanvallend was Milan zeker de betere, maar zijn tegenstander wist net een worp beter door te zetten. een mooie 2e plaats voor Milan. Daan is nog maar een jaar bezig met wedstrijden, maar weet zich goed te plaatsen tussen de al ervaren judoka’s. De 1e partij werd gewonnen op overtuigende wijze. De 2e partij had hij iets meer moeite en wist deze helaas niet te winnen. In deze poule moesten de jongens 2 keer tegen elkaar en dus moest Daan laten zien wat hij in huis had. En dat deed hij. De 3e partij won hij weer met overtuiging. Dan de laatste partij tegen de jongen waar hij eerder van verloor. Ongeveer een minuut nadat de partij was begonnen scoorde Daan een grandioze Ippon met de worp waar hij in de trainingen mee bezig is. Hiermee sleepte hij de Ippon van de dag binnen.

Blok 4

In dit blok mochten Elias, Raul, Dagmar en Lars op de mat verschijnen. Lars begon zijn wedstrijd goed en wist een stap te maken met zijn pakking. Helaas kon er niet worden gescoord en mocht Lars niet door naar de finale poule. Voor Raul was het een pittige dag. Bijna al zijn tegenstanders wilden niet echt judoën en hierdoor moest Raul zelf ook anders gaan judoën. Toch wist hij op één partij na, alle andere partijen te winnen en mocht uiteindelijk de bronzen medaille ophalen. Voor Dagmar was het een mooie dag. Zij won al haar partijen, tot aan de finale, met dezelfde worp. Prachtig om te zien wat je met lange benen kan doen. In de finale ging het net even anders en kon ze de partij niet winnen, wel verdiende ze hiermee een mooie zilveren medaille.

Voor Elias was dit zijn ‘’grote’’ toernooi. Hij vond dit dan ook best wel spannend, maar dit wist hij goed om te zetten in de wedstrijden. Hij wist mooie punten te maken en won zijn gewonnen partijen ook op overtuigende wijze. Eén jongentje wist net iets beter de worp in te zitten en Elias verloor helaas deze partij. Maar dit resulteerde wel in een hele mooie 2e plaats in Zwolle!

Uiteindelijk hebben de judoka’s vandaag laten zien dat wat ze leren in de trainingen er ook zeker uit kan komen in wedstrijden. We zijn als club natuurlijk super trots met zo’n mooie groep judoka’s. Dit smaakt natuurlijk naar meer.

Tot volgende week in Borger!

Danny Drent

 

Uitslagen 8ste IJsselvecht judotoernooi Zwolle 2019

Eerste plaats:

Cheyenne van der Sluis (-70kg)

Suus Riddering (-52kg)

Tim Boijenga (-55kg)
Daan Wolthuis (-73kg)

Tweede plaats:
Dagmar Niemeijer (-57kg)

Milan Jager (-66kg)

Elias Adamus (-34kg)

Derde plaats:
Delvano Daal (-38kg)

Steven Klasens (-27kg)
Raul Kelly (-38kg)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur