Kollum – 24 februari stonden de District Kampioenschappen Judo voor Noord-Nederland op het programma.

In de “Van der Bijhal in Kollum werd er gestreden voor de medailles en plaatsingen voor het NK judo tot 18 jaar. De judoka’s van Dijkmansport wist goed te presteren, ze namen een aantal medailles naar huis.

Jongens tot 12 jaar

‘S ochtends was het de beurt aan de jongens Max, Tobias, Rodin, Delvano, Raul en Milan. Max, Rodin en Milan kwamen helaas niet door de poule fase heen en het toernooi  zat erop.

Tobias en Delvano zaten beiden in de -30 en winsten in de finaleronde te komen door goed judo. Helaas verloor Delvano zijn eerste partij van de uiteindelijke kampioen en viel net buiten de prijzen. Tobias kwam in de halve finale en ging uiteindelijk met een mooie vierde plek er vandoor.

Ook Raul kwam in de finale ronde met sterk judo. Helaas kreeg hij zijn tegenstander niet op de rug en werd de kwartfinale op beslissing in zijn nadeel besloten.

Meiden tot 12 jaar

In de middag stonden de meiden Jaslene, Alyssa en Luna op de mat.

Alyssa won 1 partij met een mooie beenworp. Helaas kwam ze de andere partijen tekort. Luna zat in de sterk bezette -32. Bij deze sterke dames wist ze zich goed te verweren en won 2 partijen. Helaas kwam ze net wat punten te kort en gaat helaas niet door naar de finales.

Jaslene liet zien dat ze in vorm was en won haar wedstrijden met mooi en gevarieerd judo en plaatste zich daarmee voor de finales. In de finale partij was het nog even spannend, maar ze slaagde erin om een mooie ippon te scoren, wat resulteerde in een mooie gouden medaille.

Jongens en meiden tot 18 jaar

De judoka’s tot 18 jaar streden ook op de “District titels” tevens gold dit toernooi voor kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap onder de 18 jaar. Het Nk dat op 10 maart wordt gehouden in Tilburg.

Cheyenne

In de -70 kwam Cheyenne van der Sluis in actie. Na bijna 4 maanden uit de roulatie te zijn geweest door een operatie aan haar schouder, wist ze zich gister weer flink op de kaart te judoën. Ze won al haar partijen zeer overtuigend en kon zo het goud in ontvangst nemen.

Milan

In de – 66 mocht Milan Jager aantreden. De loting gaf aan dat hij gelijk tegen de uiteindelijke nummer 2 moest. Deze partij begon Milan sterk, maar kon dit helaas niet tot het einde vol houden en verloor de partij. In de 2e partij herpakte hij zich door met een mooi punt de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zijn 3e partij begon Milan goed, maar kon niet komen tot een punt. In de extra tijd ( golden score) kwam Milan in de houdgreep en kon hier niet uit komen. Zijn toernooi zat er op, maar heeft er alles uit gehaald.

Ruben

In de -50 mocht Ruben de Wal judoën. Helaas was hij deze week geveld door de griep epidemie waar half nederland mee kampt. Dit was duidelijk terug te zien in zijn judo. Toch wist hij een partij naar zich toe te trekken en zo deelname aan het NK veilig te stellen.

Huub

Voor Huub van Kammen was het een mindere dag. Ook hij was de afgelopen week geveld door de griep. De eerste partij wist hij te winnen, maar was niet op zijn best. De 2 partijen daarna wist hij dan helaas niet te winnen. Zo zat ook zijn wedstrijddag er op.

Julian

In de -46 mocht Julian Boijenga aantreden. Julian was al verzekerd van deelname aan het NK, omdat er maar 2 andere deelnemers waren. Julian wist zijn eerste 3 partijen netjes te winnen met goed en tactisch judo. Zijn laatste partij ging door een foutje verloren, maar van deze jongen had Julian al gewonnen en mocht toch de 1e plaats in ontvangst nemen.

Op naar het NK -18 jaar in Tilburg

Dijkmansport gaat naar het Nederlands Kampioenschap met 3 judoka’s. Dit wordt gehouden in Tilburg op 10 maart.

Alvast veel succes!

Coaches Danny en Inge

Goud voor Julian!

 

En ook goud voor Cheyenne

 

Brons voor Ruben

 

En ook goud voor Jaslene

 

Uitslagen DK -12/-18 jaar Kollum 2018

Eerste plaats:

-18 jaar:

Cheyenne van der Sluis (-70kg)

Julian Boijenga (-46kg)

-12 jaar:

Jaslene van Riel (-28kg.)

Derde plaats:

Ruben de Wal (-50kg)

 

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur