Zaterdag 23 februari was het DK -12 en het DK -18.

Voor de deelnemers van het district onder de 18 jaar was het doel om zich te plaatsen voor het NK wat 9 maart plaatsvindt. Hier komen de beste 4 van alle districten tegen elkaar om te strijden voor de Nederlandse titel.

Voor de jeugd onder de 12 jaar blijft de strijd in het Noorden. In de leeftijdscategorie deden Jaslene van Riel en Raul Kelly een poging om de titel in de wacht te slepen.

DK -12: Jaslene

Jaslene beet het spits af ’s ochtends in het damesblok. Ze kwam uit een gewichtscategorie zwaarder, waarbij een aantal dames ook een kopje groter waren. De eerste partij was nog even wakker worden, maar daarna was ze op stoom. De tweede partij leverde door een mooie voetveeg een Ippon op. De derde partij was een spannende, maar wist op wazari deze naar haar toetrekken en had zich op deze manier geplaatst voor de finaleronde. In de kwartfinale moest ze ook weer hard aan de bak, maar ook deze sleepte ze met een wazari in haar voordeel binnen met winst. Door naar de halve finale, hierin werd Jaslene helaas overgenomen en verloor. Uiteindelijk leverde dit haar een mooie derde plek op.

Districtkampioen Raul!

Raul was in de middag aan de beurt. Hij had maar liefst een poule van 21 judoka’s. Dit was de grootste poule van de dag. Dus hij moest aan de bak. In de voorrondes liet Raul er geen gras overgroeien. De een na de ander vloog door de lucht en belandde op de rug, IPPON! De ene met een ogoshi, de ander met een ko uchi gari. Je kunt wel zeggen dat Raul wel een goed gevoel voor judo heeft. In de eerste ronde van de finales ging Raul vrolijk verder, waarmee hij in de voorrondes mee geëindigd was en hij stond in de halve finale. Hier maakte Raul het spannend en besliste slechts met een straf de wedstrijd. Maar de finale was gehaald! Maar de vraag is, wordt het Zilver of Goud? In de finale liet opnieuw zien dat hij gevoel voor judo hoeft en nam zijn tegenstander tweemaal over met een tilactie. Goud voor Raul, districtskampioen!

DK -18 jaar

De jongste jeugd leverde een mooi voorbeeld voor de judoka’s onder de 18 jaar. Nu was het aan hen om zicht te plaatsten Bij de -18 starten de judoka’s gelijk in afvalsysteem. Cheyenne beet het spits af. Ze trof de eerste ronde gelijk een bekende. Het aantal keer dat ze tegen elkaar hebben gejudood is niet meer op twee handen te tellen en het beloofde dus ook een lastige pot te worden. Cheyenne begon sterk in haar pakking, maar halverwege de partij kreeg ze helaas een punt tegen, IPPON! Helaas, kampioen worden zat er vandaag niet meer in. Deze partij was gelijk al de halve finale, en haar volgende partij was dus om brons. Deze partij won ze overtuigend en het doel, plaatsen voor het NK, was dus behaald.

Mannenblok

Nu was het nog de beurt aan de mannen. Milan had niet helemaal zijn dag. Hij kon niet het judo laten zien wat erin zat. Hij won nog knap één partij maar daarna kwam hij niet verder en verloor 2 partijen.

Ruben en Julian zaten bij elkaar in de poule. Julian had het vandaag lastig. Zijn eerste partij verloor hij doordat hij moest aftikken voor een verwurging. Zijn tweede partij begon hij sterk, alleen in het Newaza moest hij helaas weer aftikken voor verwurging. Helaas geen plaatsing voor het NK. In dezelfde klasse deed ook Ruben een gooi naar een ticket voor het NK. Ruben had een goede dag en laat zien dat hij de laatste tijd gegroeid is in zijn judo. Zijn eerste partij was gelijk een zware dobber. Al snel kwam hij op twee straffen, met nog 3 minuten op de klok. Uiteindelijk scoorde hij met een schouderworp een wazari, maar de partij duurde nog lang. Hij moest dus oppassen voor die derde shido, anders was het over en uit. Gelukkig lukte dat en liep hij zeker als terechte winnaar de mat af. Na nog een winst partij mocht hij zich opmaken voor de finale. Deze wist hij vol overtuiging te winnen en mocht hij op het hoogste trede van het podium staan. Op naar het NK om ook hier proberen om op het podium te staan.

Danny Drent

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur