Op zaterdag 17 maart stond het DK judo voor de – 15 judoka’s op de agenda.

De judoka’s konden zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Leek op 7 april.
Er kwamen vandaag 5 Dijkmansport judoka’s in actie. Met 3 plaatsingen voor het NK was het een goede dag.

Len Sannes

Len begon de dag goed, door met een mooi punt de partij naar zich toe te trekken. Helaas kwam hij de volgende 2 partijen te kort waardoor hij uitgeschakeld werd. Een mooie ervaring voor Len.

Naomi Nijkamp

Naomi had het vandaag niet makkelijk. De eerste partij was gelijk een belangrijke partij, in een gelijk opgaande strijd trok Naomi aan het langste eind. Door de zware eerste partij wist Naomi ook nog een tweede partij te winnen. Door dit resultaat mag Naomi ook naar het NK.

Anahi Moguella

Voor Anahi was het een dag om te kijken wat ze de afgelopen periode had geleerd. Het was duidelijk te zien dat zij flinke stappen had gemaakt de afgelopen maanden. Door 2 winst partijen (met mooie punten) plaatste zij zich voor de finale, waarin zij helaas haar meerdere moest erkennen. Een mooie 2e plaats als eindresultaat en plaatsing voor het NK. Klasse!

Victoria Moguella

Victoria had een iets mindere dag. Ze kwam gelijk een sterke tegenstander tegen waar ze helaas geen grip op kreeg. De volgende partij werd al beter, maar helaas wist ze die ook niet naar zich toe te trekken. Een leerzame dag.

Suus Riddering

Last but not least. Suus begon haar wedstrijd sterk en won de eerste partij. Na deze partij begon het wat moeilijker te worden en verloor ook een partij. Doordat er 3 waren met 20 punten en 2 winstpartijen, moest er onderling nog een keer gestreden worden. Hierin won zij de eerste met een mooie ippon en verloor de 2e. Met haar 3e plaats wist zij zich uiteindelijk ook te plaatsen voor het NK.

Dijkmansport mag zich met 3 judoka’s vertegenwoordigen in Leek op 7 April. Tot dan!

Danny

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur