fbpx

Verslag district kampioenschappen -12/-18 jaar 2020

Kollum – Zaterdag 15 februari mochten de -18 & -12 judoka’s (jongens en meisjes) strijden voor een medaille op de district kampioenschappen 2020. In de ochtend was het de beurt aan de -18 en in de middag voor de -12. De Dijkmansport judoka’s lieten zich van hun beste kant zien.

-18 meisjes

Voor de -18 judoka’s zijn er tickets te verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen in Den Haag. De meiden mochten het spits afbijten. In de klasse -63 kwamen Anahi en Lisa in actie.

Anahi begon haar 1e partij goed, maar kon deze uiteindelijk niet binnen halen. Haar 2e partij begon ze ook heel goed, maar kwam in de laatste 30 seconden toch nog wazari achter te staan. Helaas geen medaille voor Anahi. De 1e partij had Lisa een vrijlot. Dit bracht haar tegen een lastige tegenstandster. Ze kon deze partij helaas niet winnend afsluiten. Na deze partij mocht ze strijden om de bronzen medaille. In de partij om brons begon Lisa sterk, haar kumi kata (pakking) wordt steeds beter en ze creëert goede kansen. Helaas kreeg ze 20 seconden voor het einde haar 3e straf, dit betekent dat de tegenstander helaas wint.

In de klasse -57 kwamen Dagmar en Victoria in actie.

De -57 is een zwaar bezette gewichtsklasse met judoka’s die ook in Europa goed mee komen. Dagmar en Victoria hielden goed stand, maar kwamen beide (nog) te kort voor de medailles.

Gewichtsklasse -70: GOUD voor Cheyenne!

In de -70 waren mochten Naomi en Cheyenne aantreden. Voor Naomi was het spannend om weer te beginnen na een lange afwezigheid in verband met een blessure, maar wat deed ze het goed. Ze won een partij heel mooi en hiermee plaatste zij zich voor het Nederlands kampioenschap en mocht zich hiermee ook uitroepen tot Judoka van de dag! Voor Cheyenne was het een mooie dag. Zij wist al haar partijen op overtuigende wijze te winnen en is daarmee ook geplaatst voor het Nederlands kampioenschap.

-18 jongens

Een uur later was het de beurt aan de jongens. Tim (-55 kg) zat in een moeilijke poule. Zijn eerste partij werd gelijk een harde en moeilijke. Deze partij kon hij helaas niet winnend afsluiten en moest naar de herkansing. Hierin kwam hij een bekende tegen die altijd lastig is. In de overgang van staand naar de grond kon hij zijn arm niet bij zich houden en moest helaas aftikken door een arm klem.

Voor Julian en Ruben (-60) was het een moeilijke dag. Zij konden helaas niet de juiste manier vinden om hun partijen te winnen, wel kunnen zij dingen mee nemen om aan te werken.

-12 jongens

In deze leeftijd mochten Nolan, Steven en Madz zich laten zien. Het was Nolan’ zijn eerste ‘grote’ toernooi. Hij won zijn eerste partij met een mooie Ippon (vol punt). De volgende partijen hield hij zich heel goed staande, maar kon deze net niet winnen. Al konden deze partijen ook zijn kant op vallen, maar helaas kwam hij net te kort voor de finale poule. Met een mooie ervaring rijker kan Nolan weer door naar het volgende toernooi.

Madz Nienhuis Dijkmansport district kampioen 2020
GOUD voor Madz Nienhuis

Voor Steven was het een pittig toernooi, maar ook hij deed het heel goed. Met een mooie winstpartij en de rest net verloren te hebben, kwam hij helaas ook net een paar punten te kort voor de finalepoule. Maar hij kan zeker met een goed gevoel terug kijken op zijn toernooidag.

Voor Madz was het een mooie dag en hij liet prachtig judo zien. De ene Ippon naar de andere werd gescoord en hij gaf niks weg. In de halve finale wist hij nog een prachtige Ippon te scoren met een de ashi barai (voetveeg) en naast de gouden medaille ook de ippon van de dag binnen! Een mooie dag voor Madz Nienhuis. District Kampioen Noord-Nederland!

Uiteindelijk kon Danny terugkijken op een mooi toernooi met goede leerpunten voor in de trainingen. Op naar de volgende!

Klik hier voor alle uitslagen van het district kampioenschappen: -12 en -18 >>>

Plaats een reactie

In verband met het Coronavirus zijn wij helaas tot in ieder geval 6 april 2020 gesloten.