Jeugdkamp 2018

Het is zaterdagmorgen, het is vroeg maar de zon staat al hoog aan de hemel. Een grote colonne aan auto’s zoekt zijn weg door afgezette ringwegen en provinciale wegen. Het is een grote speurtocht naar het jaarlijkse jeugdkamp van Dijkmansport.

Maar liefst 150 jeugdige sporters hebben zich aangemeld voor het kamp en zitten ongeduldig in de auto… zijn we er al??

24ste jeugdkamp

Aangekomen melden zij zich gretig bij een van de begeleiders, richten snel hun slaapplaats in en willen daarna zo snel mogelijk de omgeving verkennen. Hier een daar gehinderd door een ouder die zichtbaar meer moeite had met het nemen van afscheid, lukt het de deelnemers al snel om zich los te worstelen van het ouderlijk gezag en OFF WE GO! Het 24ste!! Dijkmansport jeugdkamp gaat los. Een weekend met je sportvrienden in de Drentse natuur.

Het terrein (elke jaar weer mooier) wordt verkend en al snel zijn de eerste natte pakken een feit. Er wordt kennis gemaakt met de begeleiding en een korte uitleg over respect voor de natuur en elkaar wordt aandachtig beluisterd. Voor het eerst dit jaar hebben we meer meisjes op het kamp dan jongens!

Puzzeltocht

De wandelschoenen worden aangetrokken en er staat een lange puzzeltocht met opdrachten op het programma. Niet iedereen begrijpt dat de pijlen moeten worden gevolgd dus de groepen wandelen op een gegeven moment dwars door elkaar, maar dat mag de pret niet drukken. De eindhalte, het prachtige Loo-meer, is door iedereen gehaald en na een uitgebreide lunch van ontplofte soep, suikerwafels, broodjes en veel drinken is het zwemmen geblazen. Natuurlijk moeten er een aantal begeleiders geholpen worden om het heerlijke water van het Loo-meer te ervaren. Maar een legertje gemotiveerde kinderen zorgt ervoor dat iedereen het water bereikt!

Etenstijd

Na een paar uur spelen en dollen beginnen de magen van de kinderen en de begeleiders te rammelen. Eerst nog een klein uurtje wandelen. In de tussentijd is het spitsuur in de keuken van de kampeerboerderij. Het menu bestaat uit een hamburger, gebakken aardappels, boontjes, doperwten, worteltjes, komkommer en appelmoes. Er wordt door de keukenploeg hard gewerkt om alles op tijd en natuurlijk smaakvol af te leveren. Maar het is gelukt, 180 hongerige monden zijn gevoed! Na het eten was het hout verzamelen voor het kampvuur. Hele bossen met hout werden uit het bos getrokken en tegen 22.00 uur was het fikkie stoken. Hierin werd duidelijk dat we binnen onze club een hoop pyromanen hebben! En al snel laait het vuur hoog op.

Spooktocht!

Wie o wie durft er in het donker het bos nog in? “Wie is er zo dapper?” Veel kinderen willen mee, het lijkt hun wel wat. Maar na een klein verhaal van kampgek Martijn Dijkman was het voor een kleine 30 kinderen toch wat te spannend. Maar toch ruim 60 kinderen liepen het bos in om te spoken en te griezelen. Echter de spoken zaten zo goed verstopt in het bos dat deze veelal geen kind heeft zien passeren! Bij terugkomst op de boerderij ging iedereen braaf naar bed. Maar van braaf slapen was gelukkig geen sprake. Hier kwamen de echte spokers naar boven. In slaapzaal 2 spookte het nog tot diep in de nacht.

Enge geluiden?

Enge geluiden kwamen er uit de slaapzaal van de begeleiders. Het leek wel een kudde grazende bizons. Knarsende tanden, grommend en snurkend werd er getracht wat slaap te vatten. Lena kon er niet van slapen en vertrok naar de bank, waarop iedereen opgelucht adem kon halen want met haar vertrek was het rust en konden ook zij de slaap vatten.

Zondag 6.15 uur (!)

Zondagmorgen om 06.15 uur was het weer actie. De eerste kinderen hadden de kleren alweer (of nog..) aan en waren alweer actief.

Langzaam kwam de dag op gang. Koffie doet wonderen op dit soort momenten! Vandaag lekker buiten ontbijten en daarna met z’n allen het bos in en zwemmen bij het bosmeer.

Zwemplezier!

Prachtig blauw water en bomen van waaruit je in het water kan slingeren zorgde voor heerlijk zwemplezier.

Wat gaat zo’n weekend toch altijd snel. Helemaal met het prachtige weer is een kamp als deze voorbij voor je het weet.

Blije gezichten

Het kamp is zonder enig noemenswaardig incident verlopen. De deelnemers hebben zich heerlijk vermaakt en hebben als echte clubgenoten samen een super kamp beleefd. De locatie, Kampeerboerderij de Klonie is een fantastische accommodatie en locatie. De begeleiding (30 man en vrouw sterk) was weer super, onze dank hiervoor want zonder hun is een kamp al deze ondenkbaar.

Op naar de 25ste!

De 25ste editie van het Dijkmansport jeugdkamp staat op 29 & 30 juni 2019 gepland.

 

Foto’s bekijken?

Voor een aantal foto’s van het jeugdkamp kun je terecht bij onze Facebook pagina >>>

 

Team Dijkmansport

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur