Dit weekend stond het altijd sterk bezette toernooi in Den Helder op het programma.

Zaterdag mochten Lisa Huisman en Lars Bovendeerdt aantreden en zondag mochten Anahi en Victoria Moguella, Naomi Nijkamp en Suus Riddering op de tatami verschijnen.

Zaterdag: Doel behaald

We trappen af met Lars Bovendeerdt. We hebben een duidelijk doel wat betreft zijn kumi-kata (pakking) en hiermee begon hij zijn eerste partij scherp. Hij hield zijn eigen pakking en wist dit op momenten goed te combineren met worpen. Helaas kon hij één moment niet de juiste pakking maken en hier werd hij meteen op afgestraft, door naar de herkansing. In de herkansing ging het weer goed met zijn pakking en kon nog bijna een punt maken met een mooie ure-nage (til worp). Helaas werd dit punt niet erkent bij de scheidsrechters. Eén minuut voor tijd kwam zijn tegenstander met een o soto gari (buitenwaartse haak) om de hoek en dit verraste Lars. Helaas zat zijn toernooi er op, maar zijn doel werd behaald!

Lisa!

Ook Lisa Huisman mocht de tatami betreden met een duidelijk doel. Goede pakking en veel bewegen. De eerste partij was even inkomen en Lisa liet zich verassen door een slimme zet van de tegenstander. Door naar de volgende partij. Deze ging dan ook al veel beter en wist ze haar pakking op orde te krijgen. Helaas bleef het scoren uit voor Lisa en haar tegenstander wist een wazari (half punt) te scoren. De laatste partij wist ze haar tegenstander heel goed te domineren met heel goed judo. Goed in de opdracht gebleven en met 2 mooie wazari’s wist ze te partij naar zich toe te trekken. Helaas werd ze met één winst partij net niet door te stromen naar de winnaars poule, maar ook Lisa heeft haar doel behaald!

Er was zelf nog even een moment waarbij de trainer zelf in actie mocht komen. Ik mocht even legaal inbreken in het huisje waar Lisa verbleef, omdat zij de sleutel in de deur hadden gelaten en zij er niet meer in konden. Even de tafel tegen de muur aan en door het bovenste raampje naar binnen, laten we het maar bij deze ene keer houden.

Door naar morgen!

 

Zondag: Meiden dagje

Vandaag was het de dag van de meiden. Suus Riddering mocht het spits afbijten en mocht gelijk aan de bak tegen een meisje die in Den-Haag nog eerste werd. Suus wist de partij niet te winnen en mocht zich klaar maken voor de volgende. Hier ging het een stuk beter, want ze won deze partij binnen 10 seconden met een mooie de-ashi barai (voet veeg) uit het boekje. De derde partij ging weer iets minder en kon ze helaas niet binnen halen. Het mooie was dat iedereen, behalve het eerste meisje, van elkaar hadden gewonnen. Er werd een nieuwe poule gemaakt en hier wist Suus met sterk judo te winnen en een mooie zilveren medaille te bemachtigen.

Victoria

Victoria zat in een pittige poule, maar judode heel netjes. In de eerste partij begon ze sterk, maar kon net niet genoeg geven voor winst. De tweede partij werd gewonnen met goed en sterk judo, maar de derde partij jammer genoeg niet. Hierdoor helaas niet naar de winnaars poule en einde toernooi.

Anahi

Den Helder judo DijkmansportNu mocht Anahi aantreden, ook zij in een pittige poule met een paar bekenden. Haar specialiteit, uchi mata (binnenwaartse opzwaai) kwam vandaag goed van pas. Haar eerste partij wist ze met deze worp naar zich toe te trekken. Haar tweede partij werd al iets pittiger, maar ook deze wist ze met diezelfde worp te winnen. Nu de finale tegen een sterke Duitse dame. Deze was net een maatje te groot, maar ze wist zich heel goed staande te houden. Een mooie zilveren medaille als eindresultaat.

Naomi

Als laatste mocht Naomi de tatami betreden. Het was een lange dag, want ze was de ochtend al met mij mee gereden en ze mocht pas om 14.30 verschijnen. Dit was duidelijk te zien in het judo. De eerste partij mocht ze gelijk tegen de uiteindelijke kampioen. De Duitse wist Naomi te domineren en wist de partij te winnen. Door naar de volgende tegen bekende dames. Helaas wist ze de volgende partijen ook niet te winnen, ze was duidelijk even niet haarzelf. We geven de lange dag maar de schuld, vergeten en door naar het volgende toernooi!

Al met al weer mooie dagen in Den Helder!

Danny Drent

 

“Dijkmansport voor een leven lang judo”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur