Bremen – 9 en 10 december 2017 deed er een mooie groep judoka’s van Dijkmansport mee aan “Bremen Open”.

Met wisselende successen werden er goede prestaties geleverd dit weekend.

Zaterdag -12 en -18 jaar

Zaterdag deden er 7 judoka’s mee. Elise Rustige (-30kg.), Justin Booij (-38 kg.) en Jaslene van Riel (-28 kg.) werden alledrie kampioen in hun gewichtsklasse. Elise en Jaslene wisten al hun partijen voortijdig te beëindigen met een fraaie ippon.

Suus Riddering (-40 kg) en Thom Rozier (-73 kg.) behaalde beide een bronzen medaille. Suus herpakte zich goed na een eerste verlies partij.

Thom Rozier wist zich steeds terug te knokken na een achterstand. De ene na de andere ippon wist Thom te produceren. Een knappe prestatie.

Voor Tijs Kubbenga was helaasd geen medaille weggelegd, Tijs werd 7de.

Zondag -15 jaar

Na lang wachten en veel gelach mochten de dames eindelijk judoën. Lieve Vanderheyden mocht het spits afbijten. De partij begon goed, maar Lieve werd helaas verrast door haar tegenstander en moest helaas haar meerdere erkennen. Haar 2e partij verliep iets beter, maar hier kwam ze ook net iets te kort. Al met al een goed leermoment voor haar.
Na Lieve waren de andere meiden ook begonnen. In de -48 mocht Anahi Moguella aantreden op de mat. Haar eerste partij begon ze sterk en bleef haar worpen maken. Helaas werd er 1 minuut voor tijd door haar tegenstander een punt gescoord en moest Anahi hier genoegen mee nemen. Haar 2e partij kon ze zich goed herpakken, maar helaas kon ze deze niet naar haar toe trekken.

U15, -44 kg.

In de -44 mochten Melany Rossen, Susan Berghuis en Victoria Moguella aantreden. Deze klasse is altijd goed bezet met sterke dames. Susan begon haar eerste partij fel, maar viel helaas hard op haar hoofd. Ze kwam hierdoor in de houdgreep en kon hier niet meer ontsnappen. Haar 2e partij was veel beter, maar helaas kreeg ze 10 seconden voor tijd nog een shido (straf). Hierdoor werd de partij van haar een beetje ontnomen.
Voor Victoria was goed aan het knokken. Haar eerste partij verloor ze nipt, maar in haar 2e partij maakte zij dat meer dan goed door haar tegenstander met ippon te verslaan. De 3e partij was het weer iets minder en moest ze ook haar meerdere erkennen.
Melany begon goed met twee winstpartijen met tactisch goed judo. Haar 3e partij moest ze tegen een groot meisje. Hier maakte ze een kleine misstap waardoor ze de partij niet naar zich toe kon trekken. Ook de 4e partij kon ze niet aan het langste eind trekken door een niet toegekend punt wat ze maakte met een overname. De meiden mogen zeker trots zijn, want zij hebben gestreden voor wat ze waard waren.
Hierna was Naomi Nijkamp aan de beurt in de klasse tot 63 kilogram. Voor Naomi was het even wennen, want in Duitsland hebben ze net wat andere regels dan in Nederland. In Duitsland mag je een armklem maken, wat bij ons niet het geval is. Helaas kwam Naomi in zo’n armklem en moest zij afkloppen. De 2e partij was veel beter en kon ze laten zien wat ze kan. Na de reguliere tijd moest er een beslissing worden gemaakt. Dit was helaas in haar nadeel, maar ze heeft zeker laten zien dat ze in de -63 mee kan komen.

Last but not least.

Amber Schuitema zat, in tegenstelling tot de andere meiden, in een poulesysteem. Haar eerste partij begon stroef, maar kon ze zich goed herpakken. Ze wist deze naar zich toe te trekken moet goed judo. Haar 2e partij begon beter en maakte ze ook goed af, deze sloot ze af met een ippon. Ook haar 3e partij maakte ze het haar tegenstander heel moeilijk. Met mooi judo wist ze ook deze te winnnen, wat resulteerde in een mooie 1e plaats.
Al met al een leerzame en gezellig dagje Bremen.
Coaches Joost en Danny keken terug op een mooi weekend.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur