Oostwold (GR) – Voor de 7de keer in successie stond het Blauwestad judotoernooi op de kalender.

Dijkmansport judo Blauwestad SuusIn sporthal de Rietkraag (vlakbij Blauwestad) streden de Dijkmansport judoka’s om de felbegeerde bekers. Dit gebeurde niet zonder succes, er werden 12 bekers weer mee terug genomen naar Groningen. Een super resultaat.

Ippon van de dag!

De ippon van de dag kwam op naam van Suus Riddering. Suus wist haar tegenstander zo te positioneren dat ze met een perfect uitgevoerde okuri-ashi-barai (dubbele voetveeg) haar tegenstander volledig door de lucht vol op haar rug gooide! Ippon! Erg mooi om te zien!

Judoka van de dag

Delvano en Rodin in actie!

Judoka van de dag was Rodin Jager. Rodin was 2 maanden uit de roulatie door een polsblessure. Na 2 weken training stond het Blauwestad toernooi wel op het programma voor Rodin. Desondanks was het vandaag niet te zien dat Rodin even afwezig was geweest. Hij maakt een paar fraaie ippons, met zijn favoriete worp (uchi-mata), de een nog mooier dan de ander. Door onder andere een verlies partij van zijn clubgenoot Delvano (werd uiteindelijk 2de) resulteerde dit in een verdiende derde plek.

Coaches Inge Ekenhorst en Joost van Dorsten konden terug zien op een toernooi waar veel mooie scores werden genoteerd door de judoka’s.

Uitslagen 7de Blauwestad toernooi 11 mei 2019

Eerste plaats

Raul Kelly

Milan Jager

Dagmar Niemeijer

Tweede plaats

Delvano Daal

Suus Riddering

Anahi Moguella

Jaslene van Riel

Derde plaats

Rodin Jager

Sanne Nieuwold

Lars Bovendeerdt

Victoria Moguella

Julian Boijinga

 

“Dijkmansport voor een leven lang judo”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur