Afgelopen zaterdag werd in het zon overgoten Oostwold voor de 6de keer het “Blauwe stad” judotoernooi georganiseerd door Judoschool Tan-Ren-Jutsu.

De Dijkmansport brigade judoka’s deed van zich spreken, er werden in totaal 11 medailles behaald. Alle judoka’s lieten positieve verbeteringen zien in hun judo. Wat opviel was dat er gevarieerd gejudood werd en dat er prachtige ippons werden gescoord. Erg mooi om te zien.

Ippon van de dag

De ippon van de dag kwam op naam van twee judoka’s: Lars Bovendeerdt en Rodin Jager. Lars wist een huizenhoge uchi-mata te maken, zijn tegenstander vloog he-le-maaaal door de lucht! Prachtig. Naast Lars wist Rodin een ook een keiharde ippon te maken met een uchi-mata.

Rodin was er in de voorgaande partijen al druk mee bezig en het lukte maar steeds net niet. Maar in de laatste partij van de dag lukt het WEL! BAM plat op de rug. Goed doorgezet en aan de mouw getrokken! Super klasse!

Judoka van de dag

Len Hulshof was de judoka van de dag. Hij wist met flitsend judo een paar tegenstanders volledig te verassen. Len was snel en nam initiatief! Helaas wist Len net geen podium plek te behalen, maar desondanks kan Len met getoonde judo zeker verder. Mooi om te zien.

Pechvogel

Verder was er voor Victoria een beetje wat minder einde van het toernooi. Ze raakte geblesseerd aan haar knie en kon niet verder judoën, desalniettemin gebeurde dit in de laatste partij wat uiteindelijk nog een derde plek opleverde in de eindrangschikking. We wensen Victoria beterschap.

De coaches Bas, Danny en Joost keerden tevreden terug naar Groningen. Op naar volgende toernooi in Hasselt.

 

Uitslagen 6de “Blauwe stad” toernooi Oostwold 2018

Eerste plaats:

Susan Berghuis (-48kg)
Cheyene van der Sluis (-70kg)
Madz Nienhuis (-33kg)
Milan Jager (-66kg)

Tweede plaats:

Jaslene van Riel (-30kg)
Delvano Daal (-33kg)
Tim Boijenga (-46kg)
Raul Kelly (-33kg)

Derde plaats:

Suus Riddering (-44kg)
Victoria Moguella (-48kg)

Vierde plaats:

Daan Wolthuis (-55kg)

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur