Verslag 42e hunebedtoernooi Borger

Om half 8 zaten we op een koude ochtend in de auto om naar het altijd mooie Borger te gaan. Hier werd voor de 42e keer het Hunebedtoernooi gehouden. Een leuk toernooi met een goede organisatie. Na de weging waren de eerste judoka’s er klaar voor en konden de mat betreden.

Blok 1

Het eerste blok is altijd even inkomen, maar de judoka’s hebben goed van zich laten horen. Met mooie punten knokten de judoka’s zich steeds verder in de poule.

Dagmar Niemeijer liet goed en tactisch judo zien en mocht een 3e plak binnen halen.

Delvano Daal won met mooie overnames ook een 3e plek. In die zelfde poule judode Rodin Jager heel goed, maar liet zich verrassen. Hij mocht helaas niet door naar de finale, maar heeft laten zien dat er een flinke stijgende lijn in zit.

In een andere zware poule zat Milan van der Ploeg, wat kan die jongen knokken en met een hele mooie bronzen medaille mocht hij naar huis.

Jaslene van Riel zat bij een goede vriendin in de poule. Dit is natuurlijk altijd gezellig en leuk, maar op de mat zijn het rivalen. Helaas wist ze van haar ‘rivaal’ niet te winnen, maar won ze haar andere partijen wel, een mooie 2e plaats.

Raul Kelly laat de laatste tijd zien dat het heel makkelijk kan gaan. Hij won al zijn partijen op Ippon en mocht een mooie gouden medaille omhangen.

 

Blok 2

Dit was een blok met 3 toppers. Suus Riddering is een diesel en die moet altijd even inkomen. Ze liet zich de 1e partij verrassen, maar wist de andere partijen met mooie judo te winnen. Een mooie 2e plaats voor Suus.

Isa Boersma vindt steeds meer haar weg in het wedstrijd judo. In een jongens poule wist ze bijna alle partijen heel overtuigend te winnen. In haar laatste partij moest zij tegen een jongen die ook nog alles had gewonnen. In deze finale moest zij haar meerdere erkennen en mocht zij een hele mooie zilveren medaille omhangen.

Ik moet toch wel mijn petje afdoen voor Sanne Nieuwold. Wat een topper. In een poule met judoka’s die veel meer ervaring hebben dan haar wist ze zich goed staande te houden, ze scoorde nog een hele mooie Wazari bij een van de dames. Zij mocht uiteindelijk een mooie bronzen medaille ophalen.

 

Blok 3

Ik had Lars Bovendeerdt al even geen wedstrijd meer zien judoën, maar daar zit ook een stijgende lijn in. Staand judo komt steeds meer tot zijn recht, alleen het gedeelte op de grond moet nog wat scherper. Helaas kwam hij te kort voor de finale maar mocht Milan Jager toejuichen.

Milan wist zich ,net als Lars, goed staande te houden tegen toch wel toppers. In de finale poule van 4 judoka’s wist hij met goed judo de 3e plek binnen te halen. Heel knap voor iemand die niet vaak traint, maar toch het uiterste er uit haalt.

Madz Nienhuis moest even het slaap uit zijn ogen vegen. In de eerste partij kreeg hij een score tegen, maar wist dit heel knap recht te trekken om hem alsnog te winnen. Hierna kwam hij weer helemaal terug en met mooie punten wist hij de gouden medaille te veroveren. Voor Naomi Nijkamp werd het een zware dag. Letterlijk, want zij zat in een zwaardere poule dan anders. Met mooi en goed aan de opdracht houdend judo wist zij een hele mooie 1e plak te behalen.

Cheyenne van der Sluis wist met het ne-waza (judo op de grond) ook al haar partijen te winnen en mocht ook een gouden medaille mee nemen. Dan nu voor mij toch wel de toppers van de dag Lisa Huisman en Menno Rozenveld. In een zware poule, waar voor Lisa geen onbekenden in zaten, wist ze zich heel goed staande te houden. Staande te houden? Ze liet zien dat ze net zo goed is als de rest en beter. Het judo gaat met stappen vooruit en dat zie je terug. Een mooi punt zorgde er voor dat zij een bronzen medaille mocht ophalen, wel brons met een gouden randje. Voor Menno was het zijn eerste ‘grote’ toernooi. Wat is het dan knap dat je zo judoot. Stevig staan en af en toe eens een worp proberen zorgde ervoor dat hij ook een mooie bronzen medaille mee mocht nemen.

 

Blok 4

Voor het laatste blok mochten Tim Boijenga, Len Sannes en Thomas Niemeijer zich opmaken voor zware poules.

Len is dit seizoen begonnen met het trainen in een oudere groep, hij gaat met sprongen vooruit en dat zie je ook terug. Met een mooi punt in de poule fase, wist hij net niet genoeg te winnen voor de finale poule.

Voor Thomas was het een goede dag in een hele grote poule. Thomas wist met gevarieerd en mooi judo zich naar de volgende ronde te knokken. In deze ronde werden de plaatsen voor de finale verdeeld. Helaas kwam hij net iets te kort en mocht op een paar punten na niet naar de finale. Tim laat de laatste tijd zien heel tactisch te kunnen judoën en daarmee ook zijn partijen te winnen. Vandaag was ook weer zo’n dag. Met goed judo knokte hij zich in de finale. Na een paar slopende partijen (lees: een partij van 16 minuten, terwijl een wedstrijd normaal maar 3 minuten is.) was het vaatje leeg en moest hij op een haar zijn meerdere erkennen, maar zelfs met een leeg vaatje wist hij nog een partij te winnen in de finale en mocht een bronzen medaille in beslag nemen.

Julian geslaagd voor scheidsrechters licentie!

Naast al het judo deze dag wist Julian Boijinga zijn scheidsrechters licentie te halen.

 

Een hele mooie judodag voor de judoka’s en coaches van Dijkmansport.

 

Toppers van de dag

Menno Rozenveld en Lisa Huisman

 

Punten van de dag

Madz Nienhuis (uchi-mata)

Delvano Daal (ure-nage)

 

Uitslagen 42e Hunebedtoernooi Borger 3 november 2018

Eerste plaats

Cheyenne van der Sluis (-80kg)
Naomi Nijkamp (-78kg)
Madz Nienhuis (-33kg)
Raul Kellij (-36kg)

Tweede plaats

Suus Riddering (-44kg)
Jaslene Van Riel (-33kg)
Isa Boersma (-49kg)

Derde plaats

Lisa Huisman (-63kg)

Sanne Nieuwold (-44kg)

Dagmar Niemeijer (-48kg)

Delvano Daal (-33kg)

Milan Jager (-66kg)

Milan van der Ploeg (-44kg)

Menno Rozenveld (-30kg)

Vierde plaats

Tim Boijinga (-50kg)

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur