Zaterdag 14 april stond voor de 41ste keer het Bartje toernooi op de agenda.

Het Bartje toernooi is een begrip in Noord-Nederland, sinds jaar en dag staat dit toernooi op de agenda (georganiseerd door Asahi Assen). In een gloednieuwe sporthal werd er gestreden op 9 judomatten. De judoka’s presteerde heel goed, er werden 14 medailles in de wacht gesleept. Daarnaast wist Dijkmansport de 3de plaats te behalen bij het clubklassement (Bartje bokaal).

Ippon van de dag: “Vliegles met Dagmar”

De ippon(‘s) van de dag kwam op naam van Dagmar Niemeijer. Dagmar was in vorm! Ze wist 2 maal haar tegenstanders “vliegles” te geven. Tot 2x toe vlogen haar tegenstanders door de lucht! Schitterend, super en technisch heel goed uitgevoerd! Kortom: “Vliegles met Dagmar”

Judoka van de dag

Het verhaaltje van Dagmar hierboven, sprak voor zich. Dagmar wist zichzelf en haar tegenstanders te verassend, met mooi judo. In een sterk bezette poule, wist Dagmar tot de medailles te knokken. Met een vierde plaats, kon Dagmar dik tevreden zijn. Klasse!

2 gewichtsklassen op 1 dag

Verder wisten Cheyenne van der Sluis en Ruben de Wal in 2 gewichtsklassen een medaille te behalen. Cheyenne behaalde 2x zilver: 1 bij de senioren en 1 bij de junioren. Ruben werd in zijn eigen gewichtklasse kampioen. Bij een gewichtsklasse zwaarder wist Ruben het brons te bemachtigen.

Een knappe prestatie van beide judoka’s.

De coaches Bas, Danny en Joost waren content met de behaalde resultaten en zagen mooie aanknopingspunten voor de trainingen en volgende toernooien.

Uitslagen 41ste Bartje Toernooi Assen 2018

Eerste plaats:

Raul Kelly (-34kg)

Madz Nienhuis (-34kg)

Ruben de Wal (-50kg)

Tweede plaats:

Cheyenne van der Sluis (-70kg)

Cheyenne van der Sluis (-81kg)

Julian Boijenga (-50kg)

Huub van Kammen (-55kg)

Derde plaats

Suus Riddering (-40kg)

Ruben devWal (-55kg)

Delvano Daal (-34kg)

Vierde plaats:

Dagmar Niemeijer (-44kg)

Tim Boijenga (-46kg)

Naomi Nijkamp (-63kg)

Jaslene van Riel (-30kg)

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur