fbpx

UPDATE: Coronavirus en hoe nu verder?

Beste sporters, ouders en verzorgers,

De afgelopen dagen zijn door het coronavirus voorbij gegaan in een soort van mist, veel informatie is tot ons gekomen maar dit geeft eigenlijk meer ruis dan duidelijkheid. Het is ongewis wat de komende periode zal brengen en waar we over een dag, week of een maand zullen staan. 

Collectief

Mooi om te zien is dat een soort van collectief ontstaat in Nederland om hier met elkaar door te komen. Ik hoop van harte dat dit de komende periode zo blijft en mensen het publieke belang voor het individuele belang kunnen stellen. Vanuit de overheid zijn er stevige maatregelen getroffen om Nederland breed in het zadel te houden. 

Verantwoordelijkheid

Dijkmansport en in het bijzonder ik (Martijn Dijkman) als eigenaar, maak me best wel zorgen. Naast de verantwoordelijkheid voor jullie als actief lid is er ook de verantwoordelijkheid naar alle medewerkers van Dijkmansport. We weten niet wanneer we weer operationeel zijn en we iedereen weer met open armen kunnen ontvangen.

Een leeg sportcentrum

Alle medewerkers zitten thuis, het sportcentrum is leeg en alleen de fysiotherapeut en Boemerang doen nog hun werk. Helemaal stil zitten doen we natuurlijk niet, we maken gebruik van de mogelijkheid om alles grondig schoon te maken, zodat we straks weer fris kunnen beginnen. Maar in principe staat het bedrijf stil en staan we met de rug tegen de muur. 

Noodmaatregelen

Ook zijn we druk doende met alle administratieve vraagstukken, de kosten lopen immers door. Gelukkig zijn er noodmaatregelen getroffen, maar de uitvoering hiervan is zeer omvangrijk en kost tijd. Wij stellen alles in het werk om de kosten de komende tijd te reduceren. We moeten het allemaal met wat minder doen, maar gelukkig hebben we elkaar nog. 

We hebben besloten omwille van het door te kunnen laten draaien van alles, de incasso van de komende periode gewoon door te laten gaan. Het niet doen van deze incasso zou voor ons grote gevolgen hebben en de continuïteit van Dijkmansport in gevaar brengen. 

Heb ik recht op compensatie?

Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog: nee. Dit vraagt om een uitleg:

Uitleg

Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtsituatie (coronavirus). Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden. 

Overeenkomst

Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst, ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie, niet mogelijk. Ook het opschorten van je betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om je te compenseren voor de drie weken dat wij gesloten zijn. 

We vragen je dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Het spijt ons je niet anders te kunnen berichten. 

Team Dijkmansport

Natuurlijk denken wij ook na over hoe wij jullie als klant tegemoet kunnen komen, maar daar kunnen we nog niets zinnig over zeggen. Belangrijk vinden wij dat als de crisis voorbij is, Dijkmansport met zijn vertrouwde team van medewerkers klaar staat jullie sporters weer op een verantwoorde manier in beweging te houden. Door de diverse noodmaatregelen, zullen wij hopelijk ook in de kosten kunnen besparen. Wij zullen dit de komende periode inventariseren en op korte termijn bij je terugkomen met een passende oplossing, waarmee we je hopelijk tevreden kunnen stellen.

Uitzonderlijke situatie

Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.

Jouw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Martijn Dijkman

9 gedachten over “Update: coronavirus en hoe nu verder?”

 1. Sorry hoor, maar wat een slecht verhaal 😊.. ‘de kosten lopen door’. Maar de inkomsten komen toch ook gewoon binnen?
  Mag er van uit gaan dat we op een goede manier gecompenseerd worden.

  Beantwoorden
  • Hoi Felix,
   Het nieuwsbericht is bedoeld als informatie richting de klant, niet communiceren zal wellicht nog slechter zijn geweest. Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om iedereen die lessen (en natuurlijk ons) heeft gemist hiervoor te compenseren. Echter is het volledige traject nog voor niemand duidelijk en zal nu inhoudelijk reageren op hoe en wat wellicht later weer moeten worden aangepast. Wij van Dijkmansport zijn een transparante club, we proberen zo eerlijk mogelijk te handelen. We hebben momenteel alles wat binnen onze macht ligt gedaan en zullen daar waar mogelijk zo snel mogelijk terug komen op de vraag wat we gaan doen met alle lessen en trainingen die zijn gemist door deze enorme crisis. Ook wij maken ons zorgen en hopen dat we iedereen, familie, naasten maar ook jullie klanten weer in gezondheid terug mogen zien. Mochten er nog vragen en of opmerkingen zijn dan ben ik altijd bereikbaar, martijn@dijkmansport.com

   Beantwoorden
 2. Ik heb alle begrip voor het standpunt van de brancheorganisatie, ik heb liever dat Dijkmansport nog bestaat als dit alles straks achter de rug is. Ik betaal dus gewoon door en hoef geen compensatie.
  Het zou wel mooi zijn als er voor mensen die door de crisis hun inkomsten verliezen wel een soort van tegemoetkoming kan komen, voor nu allen veel sterkte gewenst

  Beantwoorden
 3. Compensatie is nergens voor nodig denk ik en ben het eens met de reactie hierboven.

  Een sportcentrum kan moeilijk rekening gaan lopen houden met een pandemie en de maatregelen die hierbij getroffen zijn.
  Dit is simpelweg voor veel bedrijven machteloosheid waar amper op in te spelen is. Ik denk als lid dat het juist goed is dat onze contributie doorloopt, op deze manier kan het personeel van Martijn worden doorbetaald evenals andere vaste lasten. Er zijn ook bedrijven die in deze tijden kapot gaan doordat er ineens geen of aanzienlijk minder inkomsten zijn.

  Beantwoorden
 4. Bij bovenstaande sluit ik me ook volledig bij aan. Laten we hopen dat de lessen snel weer hervat kunnen worden. Sterkte allemaal.

  Beantwoorden

Plaats een reactie