Vanaf zaterdag 6 november worden we allemaal geconfronteerd met nieuwe coronamaatregelen. Ook voor jullie sporters en bezoekers van Dijkmansport zijn er een aantal nieuwe maatregelen die wij middels deze brief met jullie willen delen. Wij vinden het ontzettend jammer dat we de nieuwe regels moeten naleven, maar kunnen helaas niet anders. Bij het niet naleven van deze regels zullen we het sportcentrum moeten sluiten totdat de maatregelen niet meer van kracht zijn, u zult begrijpen dat dit absoluut geen optie is. Wij begrijpen dat dit voor jullie als sporters en/of bezoekers als een extra belemmerende factor kan zijn voor het werken aan juist een gezonde leefstijl. We zullen proberen met oplossingen te komen waardoor het wellicht niet noodzakelijk zal zijn om elke keer hetzelfde ritueel van checken te ondergaan. We zoeken de komende dagen uit hoe we dit kunnen realiseren en of het op deze manier toegestaan is. We hopen dat we met het naleven van de maatregels het aantal besmettingen omlaag kunnen helpen en ons steentje bij kunnen dragen aan het bestrijden van het corona-virus.

De onderstaande maatregelen zijn vanaf zaterdag 6 november van kracht:

Meer aandacht voor de basisregels
Onder de basisregels wordt verstaan:
– Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
– Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
– 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
– Was vaak en goed je handen.
– Hoest en nies in je ellenboog.
– Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

We hebben de afgelopen maanden als Dijkmansporters deze regels zeer goed gehanteerd. Daarnaast ventileren wij de hele dag door en zuiveren we de lucht met luchtfilters. 

Coronatoegangsbewijs:
Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien.

Voor wie:
Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines. Door het coronatoegangsbewijs kunnen we de aantallen in de lessen hetzelfde houden.
Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.

Kort samenvattend:
Jeugd tot 18 jaar GEEN coronatoegangsbewijs, sporters 18 jaar en ouder WEL een coronatoegangsbewijs. Bezoekers boven de 18 jaar WEL een coronatoegangsbewijs.

Halen/brengen van kinderen bij het sportcentrum
Let op! Voor het brengen en halen van de kinderen hanteren we het volgende, bij binnenkomst is de ruimte tot de kinderkleedkamer een openbare zone van ‘kiss and goodbye’. Let op in deze openbare zone is het dragen van mondkapje verplicht! Mocht je na het brengen langer willen blijven dan is een coronatoegangsbewijs verplicht na deze check mag het mondkapje af. Na afloop van de les, zullen de docenten de kinderen begeleiden naar hun ouders.

Halen/brengen buitenlocaties:
Met ingang van deze nieuwe maatregelen is het voor ouders niet meer mogelijk om de les in de sportzaal bij te wonen. Hulp bij omkleden mag, het gebruik van mondkapjes is dan wel verplicht.

Publiek bij events
Let op! De komende periode organiseert Dijkmansport clubtoernooien, judo-examens en danswedstrijden. Zeer waarschijnlijk zullen we hier moeten werken met een beperkt publiek en is het voor publiek boven de 18 jaar verplicht om een coronatoegangsbewijs te hebben.

Medische reden:
Onder onze leden zijn er sporters die om medische redenen nog geen vaccin kunnen krijgen. Met een doktersverklaring is het dan toch mogelijk om te blijven sporten.

Mondkapjes:
Omdat er bij Dijkmansport gecontroleerd moet worden op het coronatoegangsbewijs is het dragen van mondkapjes niet verplicht. Uitzondering geld voor de leerlingen van het Alfa-College die op dinsdag en donderdag gebruik maken van het sportcentrum. Deze dienen buiten de lesruimtes WEL een mondkapje te dragen.

Heb begrip en voorkom discussies:
Wij krijgen deze regels opgelegd, wat wij er van vinden is hierin niet van belang. Alle medewerkers van Dijkmansport moeten dus deze regels vanuit de overheid uitvoeren. Elk commentaar hierop is zinloos. Wij hopen dan ook op begrip en dat elke vorm van negatieve emotie als boosheid, onmacht en alles wat er verder komt kijken bij veranderingen en de belemmering, niet op ons wordt geprojecteerd.
De afgelopen 20 maanden waren lang en moeizaam maar we blijven hopen op betere tijden waarin we met zijn allen met heel veel plezier en inzet mogen werken aan een gezondere toekomst.

Blijf gezond,

TEAM Dijkmansport