Zaterdag 15 december stond voor de 35ste keer het “Kersttoernooi” in Hoogeveen op het programma.

De judoka’s van Dijkmansport gaven zich zelf alvast een mooi kerstcadeau want er werd uitstekend gejudood.  In goed bezette poules werd er gestreden op 8 matten. Alle judoka’s wisten zichzelf positief te verassen.
Naast het de “reguliere” toernooi werd er in een andere zaal ook gejudood bij het Kersttoernooi voor G-Judo.

JudoExtra Kersttoernooi

Kersttoernooi Hoogeveen Dijkmansport 2018
Vlnr: Chris, Miranda en Bert

Bert liet deze dag een paar sterke grondtechnieken zien, “vast als een huis”. Dit resulteerde in een verdiende derde plaats. Goed gedaan!

Miranda is 2e geworden ondanks een geblesseerde enkel, wat natuurlijk heel netjes is maar met een brace bleek er voldoende in te zitten om tweede te worden. Heel netjes gedaan op techniek en doorzettingsvermogen.
Chris verging het dit jaar stuk beter dan vorig jaar. Door niet te al te sterke tegenstand en goed en degelijk judo wist Chris zich te verzekeren met een 1e plek.
Op naar het volgende G-Judo toernooi, het Bartje toernooi in Assen.

 

Judoka van de dag

Er waren vandaag 2 judoka’s van de dag! Delvano Daal en Len Sannes.

Delvano wist met doordacht judo ver te komen. “judoën met een opdracht” was het wat werkte. Met bewuste keuzes en goede technieken wist Delvano zich te knokken naar een derde plaats.

Len Sannes was vandaag super goed bezig. Gedecideerd en gecontroleerd wist Len al zijn tegenstanders vakkundig “uit te schakelen”. Een staande worp, een houdgreep, een overname en een verwurging daar draaide Len vandaag zijn hand niet voor om. Mooi om te zien. Len wist dan ook ongeslagen kampioen te worden (5x ippon op een rij!). Klasse.

Daarnaast wist Mila van Dijken ook van zich doen spreken. Ze wist op haar allereerste toernooi buiten Groningen, gelijk een tweede plaats te behalen.

Ippon van de dag!

De ippon van de dag kwam op naam van Daan Woldhuis. Daan wist met een zeer fraaie ko-soto-gake zijn tegenstander volledig te verassen. Boem, volKersttoernooi Hoogeveen DMS Milaop de rug, IPPON! Helaas wist Daan niet door de voorronde te komen, maar dit was erg mooi om te zien.

Kortom de coaches Inge Ekenhorst en Joost van Dorsten keken aan het einde van de dag zeer tevreden terug. Mooi judo, goede worpen, leuk om te de ontwikkeling te zien van alle Dijkmansport judoka’s.

 

Uitslagen 35ste Kersttoernooi Hoogeveen 2018

Eerste plaats

Vlnr.: Victoria, Suus en Lars

Suus Riddering (-44kg)
Len Sannes (-46kg)

Tweede plaats

Victoria Moguella (-52kg)
Mila Van Dijken (-44kg)
Suus Riddering (-48kg)
Isa Boersma (-47kg)
Jaslene van Riel (-33kg)
Julian Boijenga (-55kg)
Raul Kellij (-36kg)
Lars Bovendeerdt (-66kg)

Derde plaats

Anahi Moguella (-57kg)
Delvano Daal (-33kg)

Vierde plaats

Tim Boijenga (-50kg)

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur