Voor ruim een jaar terug stonden daar opeens twee kinderen extra in onze judozaal. Zus en broertje gehuld in een mooi wit judopak. Ze stapten zonder aarzelen de zaal binnen, waar op dat moment zeker 20 leeftijdsgenootjes zich klaar maakten voor de les. Na een korte voorstelronde werd er begonnen met de les.
 
Inmiddels zijn Davit en Nune echte judoka’s, de eerste examens zijn achter de rug. Het belangrijkste aan een dergelijk examen is niet de kleur van de slip en/of band die er wordt behaald, maar juist het verhaal achter dit resultaat.
Beide kinderen zijn leergierig, enthousiast en hebben een gezonde drang naar competitie. Judoën kun je niet alleen. Om je te kunnen ontwikkelen als judoka moet je goed kunnen samenwerken, veel moeten kunnen wisselen van maatje en zowel verbaal als ook non-verbaal goed kunnen communiceren.
Na ruim een jaar judolessen horen ze er helemaal bij en hebben ze een prachtige plek binnen de groep en zijn er vele judo-vriendschappen gesloten.
 
Nu, ruim een jaar later, krijgen zij het bericht dat ze het land moeten verlaten en naar Armenië moeten.
Nune en Davit zijn in Nederland geboren en opgegroeid, nadat hun ouders in 2011 uit Armenië vluchtten en in Groningen onderdak kregen. Ze hebben in 2019 een beroep gedaan op de kinderpardonregeling. Na zes maanden in spanning te hebben gezeten, kreeg het gezin van de Immigratie- en Naturalisatiedienst te horen dat ze het land uit moeten. Nune en Davit zijn nog nooit in Armenië geweest en hebben ook helemaal niks met dat land.
Teken hier de petitie en steun Nune en Davit om in Nederland te blijven!
 
 
 
 
Lees meer:
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/786147/Nune-9-en-Davit-7-dreigen-te-worden-uitgezet-Stadjers-starten-petitie?fbclid=IwAR15o831yZOhBTK6Tn2u7nRlDrUd-xQP2AfCFfQ_evIZPRJm5BURPgsHy-0
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/786744/Nune-9-Beste-koning-help-ons-alsjeblieft