De sportieve opvang maandag en dinsdag in de voorjaarsvakantie liep het sportcentrum weer vol met ruim 50 judoka’s.

Deze judoka’s hadden zich opgegeven voor de sportieve opvang. Een dag vullend programma met judo, spellen en een activiteit.

Rode draad

De rode draad van het judo gedeelte stond in het teken van “leren werpen in verschillende richtingen van de worpen”. Een werpen achterwaarts, voorwaarts en zijwaarts over links en rechts. Een goede en nuttige verdieping op de judotechnieken. Iedereen heeft hierin mooie stappen laten zien.

Maandag 26 februari

De maandag ochtend stroomde het sportcentrum vol met dolenthousiaste judoka’s. Iedereen had er zin in! Zo ook meester Marcus! “We gaan weer knallen!” zei meester Marcus. De dag begon met een pittige warming-up om daar na te werken aan de judotechnieken.

Het middag programma bestond uit een bezoek aan Pathe de bioscoop. Met z’n alle in de bus naar de bioscoop. De bus zat van voor tot achter helemaal vol met kinderen. De buschauffeur zag het wel zitten, “dit wordt een veilige rit met allemaal judoka’s aan boord”. Zo gezegd zo gedaan.

Tijdens de film was iedereen muisstil en alle kinderen zagen onder het genot van popcorn en een drankje de film: Ted en het geheim van Koning Midas. Een spannende en leuk film.Na de film en de busreis terug naar Dijkmansport. Daar werden nog wat (stoei) spellen gedaan en toen zat de eerste dag er al op. 

Dinsdag 27 februari

De dinsdag begon eigenlijk net zo als de maandag: een stevige warming-up en daarna veel werken aan de judotechnieken. Dit ging zonder moeite en iedereen deed goed zijn best. Dit moest ook wel omdat er smiddags werd geklommen bij Gropo in Groningen. 

Na de lunch in het sportcentrum, ging iedereen richting Gropo, bouldergym, een indoor klimpark. Bij Gropo klom iedereen tot grote hoogte. Er zaten paar snelle klimmers tussen. “Yes ik heb de top gehaald” zei een van de judoka’s.

Klim- en judo- skills passen natuurlijk goed bij elkaar. Dat was wel te zien bij de judoka’s! Prachtig!

Onder toeziend oog van Meester Marcus, Casper en juf Cheyenne verliep deze dag ook uitstekend.

Sportieve opvang in de vakanties…

Deze 2 intensieve dagen verliepen uitstekend. Kortom in het vervolg gaan we dit soort dagen zeker vaker organiseren.

Houd ons in de gaten!

Marcus, Joost, Casper en Cheyenne.

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur