fbpx

Gezondheidscentrum

Bij Dijkmansport gaat het niet alleen om sporten, en daarom werken we nauw samen met een aantal zorgverleners die praktijk houden in ons pand.

We werken al vanaf 2007 samen met Fysiotherapie Medisupport; op die manier is het heel makkelijk om een afspraak bij een van hun fysiotherapeuten te maken als je een blessure hebt. Medisupport heeft een behandelkamer in het sportcentrum en mag gebruik maken van de fitnesszaal, dojo en de danszaal.

Naast (sport)fysiotherapie biedt Medisupport ook trainingsprogramma’s ter verbetering van fysieke mogelijkheden en ter preventie van blessures of aandoeningen. Deze trainingsbegeleiding kan ook als preventieve, alternatieve of extra training worden ingezet (d.m.v. aqua-joggen, kracht- en/of looptrainingen).

Onlangs zijn we ook gaan samenwerken met Boemerang Voeding & Leefstijl. Boemerang kan mensen helpen die hun leefstijl willen veranderen. Ondanks het feit dat iedereen in het algemeen wel weet wat goed is, ontstaan er vaak ook prangende vragen zoals: wat is bijvoorbeeld écht gezond eten, wat is de invloed van stress op mijn functioneren of welke invloed kan ik uitoefenen op mijn eigen gezondheid?

Boemerang coach is gericht op het beantwoorden van dit soort vragen. Niet door simpele antwoorden te geven, maar door de juiste vragen te stellen. Wat en wie we zijn, hoe we ons voelen en wat we doen komt namelijk niet uit de lucht vallen. Het is de interactie tussen onze fysiologie, voeding, (sociale)omgeving, lichamelijke activiteit, en andere leefstijl factoren waarmee we uiteindelijk via slimme keuzes en leerprocessen invloed op kunnen uitoefenen. Dat is soms een eenvoudig, maar ook een uitdagend proces. De eerste worp is niet altijd raak en oefening baart kunst!

 

Medisupport

Karin Schemkeskarin schemkes medisupport groningen dijkmansport gezondheidscentrum

Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk. Dit haal ik vooral uit de vooruitgang die ik zie bij mijn patiënten door mijn behandeling. Niet alleen door behandelen maar juist ook door de patiënt zelf aan het werk te zetten behaal ik mijn successen. Zorgvuldig de diagnose vaststellen, een behandelplan opmaken en dan aan de slag met de patiënt. Voldoende redenen om elke dag met plezier naar mijn werk te gaan.

 

 

Wouter Westerhoffwouter westerhoff medisupport fysiotherapie groningen dijkmansport gezondheidscentrum

Wat mij in de praktijk aanspreekt is dat we mensen met een klacht niet alleen helpen, maar dat we daarnaast vaak een preventieplan opstellen, waardoor de klachten zich niet zullen herhalen. Daarbij is iedere persoon verschillend en hierin zit voor mij dan ook de uitdaging om een zo passend mogelijk zorgaanbod te leveren.

 

 

Boemerang

henk jan dolsma boemerang leefstijl voeding groningen dijkmansport gezondheidscentrum

Henk-Jan Dolsma

Henk-Jan Dolsma is leefstijl coach, orthomoleculair therapeut PNI en fysiek trainer in Groningen Stad. Hier werkt hij met een diverse groep klanten aan leefstijl verandering richting ‘een goed leven’ door te kijken naar de interactie tussen gedrag, voeding en beweging.
Meer informatie? www.boemerang.coach

In verband met het Coronavirus zijn wij helaas tot in ieder geval 28 april 2020 gesloten.