Nieuwsbrief jeugdsport| Opstarten van het seizoen

Beste sporters, ouders en geïnteresseerden,

In deze nieuwsbrief informatie over het opstarten van het seizoen.

 • Jeugdlessen & Corona.
 • Danslessen
 • Judolessen (uitval locaties Vinkhuizen en Peize)
 • Dijkmansport Fitrun
 • Vakantie en feestdagen

Jeugdlessen & Corona

De impact van corona op jeugdsport is groot. De afgelopen maanden is er landelijk 60% minder gesport door de jeugd dan gebruikelijk. Deze cijfers zijn ons als echte jeugdsport liefhebber een doorn in het oog echter worden wij ook geconfronteerd met de negatieve effecten van Corona.

Dijkmansport wil heel graag al zijn jeugdige sporters weer in beweging krijgen en heeft ook voor de vakantie hier heel veel aan gedaan en met succes. Na de zomerstop (v/a 17 augustus) hanteren we de volgende regels.

Regels voor de jeugd

 • Kom zoveel als mogelijk in sportkleding om de kleedkamers te ontlasten.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les de zaal en of sportcentrum binnen.
 • Was thuis je handen. (indien nodig herhaal dit op het sportcentrum)
 • WC en kleedkamers zijn open maar probeer gebruik te beperken.
 • Neem altijd je lidmaatschapspas mee en scan deze zelf bij de ingang van het sportcentrum (de buitenlocaties werken met absentielijsten dus GEEN pasje)

Regels voor de ouders

 • Als de jeugd in staat is om zelf naar de les / zaal te komen heeft dit de voorkeur.
 • Ouders mogen NIET de gehele les in de zaal/gang aanwezig zijn (uitzondering proefperiode voor nieuwe leden)
 • In het sportcentrum is maar een beperkte capaciteit in de koffiecorner & terras. Er mag alleen op de klaar gezette stoelen gezeten worden.
 • We hebben voor de koffie liefhebbers koffie to go.
 • Er zal door onze docenten heel goed worden toegezien op de veiligheid van de kinderen met betrekking tot halen en brengen. De balie is altijd bereikbaar tijdens de lesuren zodat ouders die oponthoud hebben bij het halen kunnen bellen met 050-3113851.

Sport slim, sport tegelijk

Als iets ons duidelijk is geworden de afgelopen periode is wel dat vitaliteit zeer belangrijk is.

Wij willen daar graag u daar als drukke ouders graag bij helpen. Sporten tijdens de les van u zoon of dochter is efficiënt en voor zowel de jeugd alsook u als ouder een stok achter de deur om elke week te gaan!

Maak nu een afspraak en probeer het 4 weken gratis!

Dansen bij Dijkmansport

Op maandag 17 augustus starten de danslessen weer. Het rooster is reeds gepubliceerd en is ook toegevoegd als bijlage.

Nieuw dit seizoen zijn de lessen Afro Dance op de maandag. Vanaf 31 augustus zullen deze lessen starten en we hopen natuurlijk op veel belangstelling.

Vanwege de Corona en de geldende veiligheidsregels zal er zeer waarschijnlijk in dit seizoen wederom geen mogelijkheid zijn tot een eind uitvoering. Wel proberen we met leuke kleine events alle dansleden actief betrokken te houden.

Lees als ouder goed de regels t.a.v. jeugdsport ten tijde van Corona! Vooral de wat oudere dansgroepen bleven in het verleden lang in de kleedkamer hangen maar dit is de komende periode echt niet mogelijk.

Judolessen

Op maandag 17 augustus starten we weer met de judolessen. We vinden het heel erg vervelend om te moeten mededelen dat we de locaties in Vinkhuizen en Peize moeten sluiten. Maar in deze uitzonderlijke periode moet je soms moeilijke besluiten maken die niet leuk zijn.

Voor alle leden hebben we voldoende ruimte weten te creëren op de andere locaties en met name op ons sportcentrum. Hier kunnen we de veiligheid en de hygiëne bieden wat nodig is om de lessen te waarborgen. Wij begrijpen dat deze schakeling lastig zal zijn, helaas is er geen andere mogelijkheid.

Kleine wijzigingen in de lestijden op het sportcentrum in Groningen

In het sportcentrum hebben we een aantal kleine aanpassingen gedaan in het lesrooster. (zie bijlage) Probeer zoveel als mogelijk de leeftijdsindicatie aan te houden en daar waar vragen zijn kunt u het beste mailen met martijn@dijkmansport.com.

Buiten locaties

Op de buitenlocaties in Delfzijl, Gieten, Harkstede, Leek, Haren & Helpman hanteren we het reguliere rooster (zie bijlage)

Dijkmansport Fitrun

Dijkmansport is het familie sportcentrum in Groningen. Sporten met het hele gezin is ons streven. Een leuke activiteit voor het hele gezin is de Fit Run. Een run door het gebeid rondom het sportcentrum van ca. 5 km. Over de weg, door het gras en natuurlijk mag de Kardingebult niet worden overgeslagen. Tijdens deze run staan er langs de route medewerkers van Dijkmansport met verschillende oefeningen die de run extra zwaar en uitdagend maken. Natuurlijk kan iedereen meedoen op zijn / haar eigen niveau. Meedoen individueel of met het hele gezin? Geef je dan op via deze link….

Vakantie en feestdagen

Herfstvakantie:                       10 t/m 18 oktober 2020

Sint-Maarten:                          11 november alle jeugdlessen v/a 16.00 uur vervallen

Kerstvakantie:                         19 december 2020 t/m 3 januari 2021

Voorjaarsvakantie:                 20 februari t/m 28 februari 2021

Pasen:                                       Zondag 4 en maandag 5 april 2021

Koningsdag:                            27 april 2021

Meivakantie:                           1 mei t/m 9 mei 2021

Hemelvaartsdag:                    13 mei 2021

Pinksteren:                              Zondag 23 en maandag 24 mei 2021

Zomervakantie:                      10 juli t/m 22 augustus

Plaats een reactie