MTB-events groot succes!

Afgelopen weekend organiseerde Dijkmansport een tweetal MTB-events. Op zaterdag een clinic voor beginnende mountainbikers en zondags een trainingsrit voor de gevorderde fietser.

Clinic 13 oktober

MTB Trainingsritten Dijkmansport 2Zuidlaren was het startpunt van de clinic op zaterdag. 14 Beginnende fietsers verzamelden zich bij Steenbergen Fietsen in Zuidaren. Na het aanmeten van mooie leenfietsen en -helmen werd er gestart met de rit. Dijkmansport eigenaar Martijn Dijkman was vol goede moed op het fietsje vanuit Groningen komen aanfietsen en trof een groep vol enthousiastelingen aan, die op één uitzondering na nog nooit in de omgeving van Zuidlaren door de bossen hadden gefietst.

Echte skills!

Na een een korte warming up werd er rondom Zeegse een technisch rondje uitgezet. Kleine klimmetjes, korte bochtjes en mulle zandstroken stonden op het programma. De deelnemers hebben hun skills kunnen verbeteren en al snel reed iedereen soepel zijn rondjes. Voor het 2 e gedeelte werd er een paar kilometer door gereden. Na een mooie oversteek over de rustig stromende Drentsche Aa, werd het parcours van Schipborg opgezocht. Hier werd de stuurmanskunst zwaar op de proef gesteld. Voor een enkele deelnemer werd al snel duidelijk dat een boom niet wegduikt als je er met volle vaart op af fietst. Een lelijke confrontatie was dan ook onvermijdelijk, met wat schaafplekken als gevolg. Gelukkig kon ook deze deelnemer de tocht vervolgen. Aangekomen in Zuidlaren werd al snel duidelijk dat een dergelijke clinic wel vaker mag plaatsvinden en dat gaan we dan ook zeker doen!

Zondagochtend trainingsrit!

MTB Trainingsritten Dijkmansport 1Zondag nam Martijn Dijkman een groep fanatieke fietsers mee op een van zijn vaste trainingsrondjes. Zelf is Martijn in training voor een aantal mooie uitdagingen. In december rijdt hij mee met de Drenthe 200, in maart met de Dutch Masters Extreem en 21 juni staat de extreme Trondheim Oslo (545 km non-stop) op het programma. Niet gek dus dat er de nodige trainingsrondjes ontstaan en zondag nam hij de liefhebbers mee op een van deze rondjes. Via de stad ging de route langs de Hoornsedijk (Haren) en schoten de 17 snelle fietsers op hun MTB de onverharde paden van Glimmen op.

Stof happen

Via de zandpaden van de 50 bunder ging de route verder door de bossen van Schipborg/ Zeegse en kwamen de bikkels aan op het Balloërveld. Hier ligt een rondje van ca. 9 km met mulle rulle stukken en is het doortrappen geblazen. Eenmaal bijgekomen van de maximale inspanning op het Balloërveld, ging de rit verder door de bossen richting het vaste parcours van Schipborg. Na dit stukje technisch slingeren werd er nog even flink aangezet op de paden langs de 50 bunder. De krachten werden nog een keer gemeten en de laatste restjes energie gierden door de benen.
MTB Trainingsritten Dijkmansport 4Via Appelbergen en de gravelpaden van Onnen tikten we Groningen weer aan en stond de koffie klaar. De moeder van Dijkman had met appels uit eigen tuin 2 overheerlijke appeltaarten gebakken en deze werden gretig opgeschrokt.

Op 25 november en 23 december staan de volgende MTB trainingsritten op het programma. KLIK HIER en meld je aan!  >>>

Tot snel!

 

“Dijkmansport voor een leven lang sporten”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur