Borger – Zoals al jaren staat in november traditioneel het Hunebed toernooi op het programma.

Het toernooi werd voor de 43ste keer in successie georganiseerd. Een toernooi met overzicht en goed gevulde poules met judoka’s uit heel Nederland. De Dijkmansport judoka’s presteerden uitstekend en behaalden maar liefst 17 medailles (8x GOUD, 6x ZILVER en 2x BRONS). Kortom mooie prestaties in Borger!

Veel ippons!

De judoka’s van Dijkmansport lieten deze dag mooi en goed judo zien. De trainingsarbeid werd vertaald naar wedstrijdmat. Het was dan ook erg leuk om te zien dat er op veel verschillende manieren ippons werden gescoord. Alles kwam voorbij, heup-, schouder-, been- worpen. Ook in het ne-waza (grondjudo)  werden er goede technieken getoond.

Ippon van de dag

De ippon van de dag kwam op naam van Madz Nienhuis. Madz wist met zijn befaamde voetveeg zijn tegenstander torenhoog door de lucht vliegen. Perfecte timing, schitterde worp.

Judoka van de dag

Judoka van de dag was Olivier Kroon. In zijn eerste toernooi buiten Groningen wist hij vriend en vijand te verassen met verschillende technieken. Dit resulteerde in een geweldige eerste plaats. Olivier Kroon mocht zich nu letterlijk “kronen” als kampioen. Super om te zien.

Danny en Joost waren dan ook erg te spreken over wat ze deze dag hadden gezien. Dit smaakt naar meer, op naar het volgende toernooi!

 

Uitslagen 43ste Hunebed judotoernooi Borger 2 november 2019

Eerste plaats

Suus Riddering (-53kg)
Anahi Moguella (-60kg)
MadZ Nienhuis (-36kg)
Mila van Dijken (-48kg)
Daan Wolthuis )-73kg)
Olivier Kroon (-33kg)
Milan Jager (-66kg)
Tim Koops (-48kg)

Tweede plaats

Victoria Moguella (-53kg)
Jaslene Van Riel (-36kg)
Thomas Niemeijer (-42kg)
Raul Kelly (-38kg)
Julian Boijenga (-66kg)
Lars Bovendeerdt (-73kg)

Derde plaats

Dagmar Niemeijer (-53kg)
Tim Boijenga (-55kg)

Vierde plaats

Delvano Daal (-38kg)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur