In Dedemsvaart stond zaterdag 25 mei het District Kampioenschappen Teams Noord Nederland op de planning.

De combinatie teams van judoclub Sakura Eelde en Dijkmansport lieten mooi dingen zien deze dag! 1x GOUD, 1x ZILVER en 2x BRONS leverde dit op voor team Sakura / Dijkmansport!

Door de samenwerking met judovereniging Sakura Eelde waren alle gewichtsklassen nagenoeg ingevuld. Deze dag waren er jongens en meisjes teams die meededen in de leeftijdsklasse: -10, -12, -15 jaar. Alle teams bestaande uit 5 gewichtsklassen, wat betekend als er 3 partijen worden gewonnen win je de wedstrijd.

GOUD voor team -10 jaar

Het jongens team -10 presteerde bovenverwachting. De ene ippon na de andere ippon werden genoteerd door de judoka’s. Staande worpen, beenhaken, houdgrepen alle s was te zien. Alle teams werden verslagen.

Kortom het combiteam -10 werd de terechte kampioen!

Jongens -12 pakt ZILVER

Het jongens team -12 was verwikkelde in een spannende strijd. Alle teams hadden onderling nipt van elkaar gewonnen. Waardoor het uiteindelijk aan kwam op de punten. Door de vele ippons (= meer punten) en mooie scores werd het team uiteindelijk knap 2de. De tweede plaats betekende ook kwalificatie voor het NK teams op 15 juni in Nijmegen.

-12 jaar meisjes

Het meisjes team -12 presteerde wisselend, deed mede doordat het team 1 gewicht miste, waardoor het team altijd met 1 verliespartij begon. Lastig maar er waren mogelijkheden. Twee keer werd er verloren en twee keer werd er gewonnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een derde plaats. De meiden waren zeker weer een ervaring rijker.

Jongens -15 jaar

Voor het jongens team -15 jaar was het een zware dag. Als team verloren de jongens helaas alles. Echter was nog wel een hoogtepunt, Daan Woldhuis maakt een spetter van een ippon, zijn tegenstander vloog huizen hoog door de lucht met een ura-nage! Prachtig!

-15 meisjes

De meisjes van de -15 kwamen in het begin niet helemaal op gang. Helaas werden de eerste twee partijen verloren, in de tweede fase tegen dezelfde teams werd er wel gewonnen. Al met al resulteerde dit in een derde plaats.

 

Coaches Margitte en Joost hadden een mooie dag en op naar het NK met de jongens!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur