fbpx

Zaterdag 10 oktober om 08.45 uur. Eerst een goede koffie en of we go.
Een klein groepje fanatiekelingen staan aan de start van de eerste Sociaal Ride van het herfst-/winterseizoen.

Het heeft de afgelopen dagen behoorlijk geregend en hier en daar verliezen de bomen vlot hun bladeren. Der temperatuur daalt en de wegen worden gladder, traditioneel gezien de tijd dat de racefiets en zijn dunne bandjes langzaamaan in het vet gaan en een aantal maanden uit het zicht verdwijnt.

Fietsen op de tacx en deelnemen aan spinninglessen, het doen van krachtoefeningen zijn een greep aan activiteiten die het gebrek aan kilometers op de weg vervangen.
Maar natuurlijk kan er ook in deze periode buiten worden doorgefietst. De dikke banden komen tevoorschijn, de grind, gravel en brede zandpaden worden opgezocht en we trotseren het weer en genieten van het steeds maar de weer veranderende omgeving.

Met ons groepje van 6 rijders vertrokken we op de zaterdag vanuit Groningen om via het Stadspark de Ommelanden in te duiken richting het Leekstermeer. Via diverse verbindingspaden passeerden we Roden, Lieveren, Langelo en maakten we wat technische rondjes in Norg. Via de prachtige en veelvoudig aanwezige paden tussen Norg, Donderen en Vries meanderen we richting Groningen. Vlak na het vliegveld in Eelde pakken we de verharde weg weer op om de benen weer los te fietsen. Een kleine 3 uur en 69 kilometer verder staat de koffie weer klaar bij Dijkmansport en word er nog even nagezeten. De combinatie van de verschillende ondergronden maakt de training gevarieerd en de beschutting van de bospaden wat zorgt dat het in alle weersomstandigheden goed te doen is.

Groningen is een prachtige uitvalbasis voor dit soort ritten. Daarom nodigen we iedereen uit voor de 2e Sociaal Ride van het seizoen!

 

2e Sociaal Ride: Zondag 22 november 2020.

Start @ Kartbaan Groningen (Kardingerweg 50, 9735 AH, Groningen)

08.30 uur tot 09.00 uur:        Verzamelen & koffie

09.00 uur tot 12.00 uur:        Ca. 75 km richting Balloërveld

12.00 uur:                               Afsluiten

Opgeven kan via deze link!

 

 

 

Plaats een reactie