fbpx

Maatregelen ter voorkoming verspreiding coronavirus – Dijkmansport

Beste sporters, ouders en of verzorgers,
Wij zijn ons bewust van het feit dat er in ons sportcentrum veel mensen met elkaar in contact komen. De beste voorzorgsmaatregel tot dusver om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is discipline. Dit houdt in dat persoonlijke hygiëne (handen wassen) en goed op je gezondheid letten essentieel is.

Ziekteverschijnselen

Indien iemand ziekteverschijnselen vertoont en mogelijk in aanraking is gekomen met het coronavirus, dient u contact met anderen te vermijden en zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen met de eigen huisarts.  

Natuurlijk verwachten wij dat mensen met klachten het zekere voor het onzekere nemen en niet gaat sporten en of deelnemen aan de lessen.

RIVM

De meeste mensen krijgen klachten op dag vijf of zes na besmetting, zelden pas na twaalf dagen of later. Het RIVM beschouwt een quarantaine periode van veertien dagen als veilig.  

Extra aandacht op hygiëne

Een voor de hand liggende maatregel is aandacht voor hygiëne, zeker op plaatsen waar relatief veel mensen per m2 vertoeven. 
 
De belangrijkste maatregel is op dit moment extra aandacht voor een goede hygiëne.

Daarom de volgende tips

  • Was uw handen regelmatig en goed, zie de instructies op de site van het RIVM; https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen  
  • Attendeer werknemers op een juiste hygiëne en zorg dat in toiletten (desinfecterende) zeep aanwezig is 
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Maak dagelijks de fitnessapparaten, deurgrepen, kranen enz. goed schoon met reguliere schoonmaakmiddelen 
  • Zorg voor goede ventilatie 

(N.B. het coronavirus kan niet verspreid worden via airconditioning) 

Wij van Dijkmansport zullen alles doen wat binnen ons bereik ligt om alles zo schoon mogelijk te houden en ons personeel te adviseren daar waar nodig.

Voorkomen is beter dan genezen.

Team Dijkmansport

3 gedachten over “Maatregelen ter voorkoming verspreiding coronavirus”

  1. Als in de fitnessruimte een fles met spuitkop vol schoonmaakmiddel staat, een keukenrol en een pedaalemmer om het gebruikte papier in te doen, kan iedere bezoeker voor/na gebruik van een apparaat het even besproeien en afdrogen: schoon en klaar voor de volgende gebruiker

    Beantwoorden

Plaats een reactie

In verband met het Coronavirus zijn wij helaas tot in ieder geval 6 april 2020 gesloten.