Haren – zaterdag 9 maart stond voor “loopgroep Dijkmansport” de “Halve van Haren” op de kalender.

Halve van Haren Dijkmansport loopgroep De “Halve” een van de voorjaarsklassiekers op de hardloopkalender. Op een mooi gevarieerd parcours (asfalt, klinkers en onverharde stukken), dwars door het Noordlaarderbos deden er 10 hardlopers mee met dit evenement, en met succes!

Doelbewust trainen

De afgelopen periode heeft de loopgroep een hele goede basis gelegd in de trainingen op woensdagavond. Met specifieke schema’s kon iedereen aan zijn persoonlijke “hardloop” doelen werken.

9 maart – D-Day!

Halve van Haren Loopgroep Dijkmansport
Voor de start

9 maart de dag van de waarheid! In alle hectiek en drukte wist iedereen op tijd zijn startnummer te bemachtigen. Trainer Joost stond al klaar om een foto voor de start te maken.

Wind, en nog eens wind!

Alle deelnemers werden om 11:00 uur weggeschoten! Onder koude omstandigheden en harde wind was iedereen goed begonnen. Soms leek het wel of de wind steeds harder en kouder werd.

Desalniettemin wist iedereen in een goed ritme door te lopen en de wind te trotseren! Verder bleef tegen de weersvoorspellingen in het ook nog droog. Dat was wel zo prettig.

Laatste km’s!

Spoorbrug
Noordlaarderbos

In de laatste 4 km zat nog een mooi “toetje”, de spoorbrug! Een goede kuitenbijter zo op het einde. Door de trainingen was iedereen hier goed op voorbereid! Eenmaal bovenop de spoorbrug, daalde iedereen af naar de finish! Mooi om te zien was dat er allemaal lachende gezichten te zien waren bovenop de spoorbrug.

Voldoening

Zichtbaar was iedereen heel tevreden met zijn of haar prestatie. De analyses: “als ik…”, “ik kon daar…”, “Halverwege moest ik….” kwamen al snel op tafel. Het gaf iedereen een goed gevoel om de 21,1 km. goed te volbrengen.

Volgende doel?

De komende tijd zal iedereen kijken wat hun doel(en) wordt. Kortom: het voorjaar en loopseizoen is echt begonnen!

 

Joost van Dorsten

“Dijkmansport voor een leven lang hardlopen”

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur