Afgelopen weekend vond in Beverwijk het NK kata plaats.

Vlnr.: Sietse, Casper, Mark, Margitte en Ruben

Namens Dijkmansport deden 2 koppels mee in de nage no kata randori klasse. Margitte Hein & Ruben Hoving en Sietse van Ree & Casper Manting.

Voorronde

In de voorronden lieten beide koppels een super goed kata zien. Het was meteen duidelijk dat beide koppels, in deze categorie, bij de nationale top  horen. Het duo Sietse en Casper behaalden de hoogste score in de voorronde en plaatsen zich voor de finale. Ruben en Margitte behaalden slechts 4 punten minder en plaatsten zich als 2e voor de finale.

Finaleronde

In de finale lieten Sietse en Casper kleine steekjes vallen, terwijl Ruben en Margitte hun kata licht verbeterden ten opzichte van hun eerdere uitvoering. De inspanningen werden beloond met goud voor Ruben en Margitte en zilver voor Sietse en Casper.

Bondscoach

Bondscoach Sander Stammers heeft de potentie van beide koppels gezien en hen uitgenodigd voor de nationale bondstraining in Nieuwegein. Daar kunnen de kataka’s hun kata verbeteren en kijken of de bondscoach ze misschien geschikt genoeg vindt voor deelname aan het EK kata dat plaatsvindt in Koper Slovenië.

Mark Bette

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur