Gent – afgelopen weekend streed Joost van Dorsten in België voor de “interclub” competitie.

Een competitie met alle Belgische clubs uit België. Met succes judode Joost met zijn Belgische judovrienden van JV Merelbeke om de titel!

Belgische interclub competitie

Joost Belgie kampioenDeze competitie tussen Belgische clubteams werd gespeeld over twee weekenden. Elk team bestaande uit zes gewichtsklassen. Joost werd uitgenodigd door de coach van JV Merelbeke, Dirk de Maerteleire, om de gewichtsklasse +90kg. te komen versterken. Met veel “GOESTING* ” vertrok Joost het eerste weekend naar Beveren.

*GOESTING, Belgisch woord voor: “de goede wil”.

In Beveren werden vier partijen gespeeld waarvan drie partijen gewonnen en een keer nipt verloren op punten. Uitslagen JV Merelbeke in Beveren: 6-0, 5-1, 4-2, 3-3. Dit betekende al een goede uitgangspositie voor het finale weekend in Gent.

Gent

In Gent stonden ook weer vier tegenstanders (teams) te wachten. Ditmaal wist het team alle wedstrijden te winnen. Joost kwam tweemaal in aktie op de mat, hij won beide partijen! Joost was in Gent in goede vorm, dat bleek direct in de eerste partij, waarin hij zijn tegenstander die 20 kg. zwaarder was kansloos liet. Joost sloeg toe met een ippon seoi-nage, ippon! Mede door deze overwinning won het team met 5-1, een goed begin van de dag.

Vlaams kampioen +100kg.

Joost Belgie kampioenIn de tweede partij stond voor Joost de Vlaams kampioen van +100 kg. te wachten. In deze partij sloeg Joost snel toe met een geweldige actie: de uchi-mata. De scheidsrechter beoordeelde deze actie als wazari (wat misschien wel een ippon was). Desondanks vocht Joost slim en goed door. Met deze wazari score wist Joost niet meer in de problemen te komen, waardoor hij er met de winst vandoor ging. Het team won deze wedstrijd met 4-2! En dat betekende dat er punten bij kwamen voor de tussenstand.

Kampioen

Joost Belgie kampioenDe overige twee teams werden na veel strijd en inspanning verslagen. Joost stond hierbij niet opgesteld. Alles bij elkaar werd het team van JV Merelbeke kampioen van België!  Door de overwinning is het team JV Merelbeke gepromoveerd naar een hogere klasse volgend seizoen.

Voor Joost een mooi behaald resultaat en een prachtige ervaring rijker. Tot volgend jaar!

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur