Osnabruck – Afgelopen zaterdag was het tijd voor de “Crocodiles Cup 2019″. Een sterk bezet toernooi in Duitsland.

Deelnemers uit onder meer: Nederland, België, Rusland, Frankrijk, Roemenië. De judoka’s van Dijkmansport deden goed hun best maar wisten helaas niet te knokken voor het eremetaal.

Hectisch

In een hele drukke sporthal met 7 wedstrijd matten werd er gestreden. De toernooien in Duitsland staan bekend om een sterke bezetting maar ook om de lange, soms hele lange wachttijden tussen de partijen. Daarnaast werden alle partijen door een speaker omgeroepen, extra scherp blijven dus . Kortom veel gebeurtenissen waar je als wedstrijd judoka op in moet spelen.

Ochtend blok

Osnabruck DijkmansportIn de ochtend begonnen de judoka’s onder de 12 jaar in Osnabruck. Jaslene beet de spits af. De eerste flitsende partij was binnen een mum van tijd afgelopen. Een goed begin. Daarna verloor Jaslene nipt van de volgende tegenstander, dit betekende herkansing. In herkansing won ze de eerste om vervolgens nipt te verliezen, een klein foutje werd afgestraft.

Daarna was het de beurt aan Milan. Milan zat in een poule van 8. De eerste tegenstander werd verslagen, om vervolgens de halve finale te verliezen. Het duel om brons, ging de eerste minuut fel, helaas maakte Milan daarna een fout waar zijn tegenstander van profiteerde. Einde wedstrijd. Dit resulteerde in een vijfde plaats.

U15

Na de -12 in de ochtend was het de beurt aan de jongens en meiden van de -15 jaar klasse. Len Sannes kwam uit de in de klasse tot 46 kg. Ondanks het sterke begin liep Len “in de val” bij zijn tegenstander, ippon tegen. Doordat Len zijn tegenstander de volgende ronde verloor, betekende dit einde toernooi.

Isa Boersma, Victoria Moguella en Suus Riddering knokte deze dag wat ze waard waren. In grote poules (meer dan 25 deelnemers), gingen ze strijdend ten onder. Isa bood super goed weerstand, maar kwam iets te kort. Dit zelfde gold eigenlijk voor Victoria en Suus.

Anahi

Anahi Mogeulla wist haar eerste partij goed te winnen met ippon! Daarna was de volgende tegenstander een maatje te groot. De volgende partij was dubieus, in de ogen van de scheidsrechter maakt een “duik-beweging” of “Kop als eerste in de mat”, oftewel “diving”, een verboden handeling in het judo. Dit betekende diskwalificatie.

Kortom een duidelijke lessen in Osnabruck, een goed toernooi voor de ontwikkeling van de judoka’s.

Op naar de volgende!

 

Joost van Dorsten

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur