Hatha Yoga

Tijdens Hatha yoga doe je verschillende oefeningen en ervaar je dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Je krijgt specifieke series van oefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen, waarmee je werkt aan je coördinatie, lenigheid, kracht, mentale focus en aan je zelfbewustzijn. Kortom, het brengt je meer in balans.

Een andere betekenis van het woord Hatha is ‘krachtig’. Dit is een referentie naar de fysieke en krachtige asanas die er soms tijdens Hatha Yoga beoefend worden. Yoga houdingen worden asana’s genoemd, ze zijn ontwikkeld om elke spier, zenuw en klier in het lichaam te ontwikkelen. Een elastisch lichaam zonder stijve spieren is gezond. Asana brengt stabiliteit en maakt de ledematen licht.

Door regelmatig te oefenen heeft het ook in het dagelijks leven een positieve invloed op je houding en het bewust reguleren van inspanning en ontspanning. We kunnen nog veel meer vertellen over de uitwerking van yoga, maar het is veel handiger om gewoon eens een les uit te proberen. Dan kun je ervaren hoe fijn en rustgevend deze sport is.

Gratis proefles

Lid worden?