Groningen – Zaterdag 9 juni vond het G.S.V.B. Mattekloppers lustrum teamtoernooi plaats in sportcentrum ACLO.

De Groninger Studenten Budovereniging de Mattekloppers bestaat dit jaar 50 jaar en traditie getrouw wordt er om de 5 jaar een teamtoernooi georganiseerd.

Dijkmansport judoka’s

Bij het Mattekloppers (1) team deden een aantal Dijkmansport judoka’s mee: Cheyenne van der Sluis, Inge Ekenhorst, Rene Groenewold (oud-lid), Pim Snippe (oud-lid), Danny Drent, Benjamin Heeres (Matteklopper-lid) en Joost van Dorsten.

Poulefase

In de poulefase, wist het team alle wedstrijden te winnen. Team Twenthe, team Kenamju, Team Veendam 2 en Judoklub Oslo werden allemaal verslagen. Door dit resultaat mocht het team aantreden in de halve finale.

Halve finale

In de halve finale stond het team Arashi uit Alphen a/d Rijn te wachten. Met een 4-3 eindstand was dit genoeg om door te gaan naar de finale!

Finale!

vlnr: Pim, Cheyenne, Joost, Inge, Benjamin, Rene, Simon en Danny

In de finale stond het sterke team uit België te wachten: Poisaidon. In een spannende finale, gingen de partijen over en weer. Cheyenne beet de spits af met een hele sterke partij en won uiteindelijk met een ippon (10-0). Toen was het de beurt aan Rene, Rene won ook (tussenstand 17-0).Nu was het de beurt aan Pim. Een sterke Belg was Pim de baas helaas (tussenstand 17-10). De volgende partij was voor Danny (de hele dag al op dreef) liet zich van zijn goede kant zien en won sterk met ippon (tussenstand 27-10). De partij van Benjamin, ging super gelijk op. In een tactisch gevecht, viel de beslissing in de laatste seconde, wazari tegen! Dit zette de tussenstand op 27-17.

Beslissingswedstrijd

Dit betekende dat de laatste partij de beslissing ging brengen. Joost moest tegen een licht bewegelijk judoka. Door een klein foutje kwam Joost achter met wazari. Joost probeerde er alles aan te doen om dit recht te zetten, dit lukt helaas net niet. Desondanks resulteerde dit in een 27-24 eindstand, wat dus het kampioenschap opleverde!

Een lange dag met een super resultaat.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur