Een rookvrije generatie! Dat is een campagne waar Dijkmansport 100% achterstaat.

Bord Rookvrij!

Dijkmansport is 100% rookvrij! Kinderen horen rookvrij op te groeien. Binnen Dijkmansport komen heel veel kinderen. Rookvrij past daarom ook heel erg bij Dijkmansport. Er hangen een aantal borden met “V  – Rookvrij”. We tolereren dan ook helemaal geen rokers in de omgeving van Dijkmansport. Het motto van de Nederlandse Hartstichting, KWF Kanker bestrijding en het Longfonds: “Een rookvrije generatie” daar is Dijkmansport volledig mee eens.

Hieronder het doel:

ONS DOEL

Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen.

OPGROEIENDE KINDEREN BESCHERMEN

In elke fase van het opgroeien willen we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

IS HET NODIG?

Helaas wel. Hard nodig zelfs. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar.

NORMAAL

Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. En is het voor ouders moeilijk om hun kinderen tegen deze dodelijke verslaving te beschermen.

Meer lezen? Ga naar de website >>>

Team Dijkmansport

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur