Erg blij waren we met het nieuws dat fitnesscentra open mogen blijven! Echter zullen we wel een aantal extra maatregelen moeten hanteren om een veilige setting te kunnen blijven garanderen. In deze nieuwsbrief kun je lezen wat de nieuwe maatregelen voor Dijkmansport betekenen. Deze maatregelen zullen morgenochtend ingaan:

Mondkapjes:
Dijkmansport is geen openbare ruimte hierdoor is het niet verplicht om mondkapjes te dragen. De sporter mag hierin zelf bepalen wat voor hem/haar veilig voelt. Wel zal het personeel van Dijkmansport zoveel mogelijk bij het bewegen door de ruimte mondkapjes gaan dragen. Ook zullen er spatschermen worden opgehangen bij de balies waardoor er wel (intake)gesprekken gevoerd kunnen worden.
Tijdens de lessen dragen instructeurs geen mondkapjes.

Groepslessen:
Het was een beetje onduidelijk of groepslessen nou wel of niet door mochten gaan. Inmiddels weten we dat groepslessen binnen door mogen gaan tot een maximum van 30 personen. Toch willen we de risico’s zoveel mogelijk beperken en we zullen de huidige groepsgrootte naar beneden schalen. Bij meer animo dan aanbod zullen we ook de lessen waar nodig in aantal proberen op te schalen (meer lessen). Let daarom de komende tijd extra goed op bij reserveren van lessen in het systeem.

Horeca: 
Helaas mogen we niet faciliteren in een rustmoment na het sporten. De kantine moet dus dicht. Wel kunnen we koffie en andere dranken to-go serveren.

Kleedkamers:
De kleedkamers worden helaas weer gesloten. Hierdoor kan er geen gebruik worden gemaakt van omkleden en douchen op locatie. De kinderkleedkamer is wel open voor het neerleggen van kleding ea. Waardevolle spullen kunnen worden afgegeven bij de balie.

Toegankelijkheid:
Dijkmansport is alleen toegankelijk voor leden die deelnemen aan een les en/of gebruik maken van de fitness. Ouders van jeugdleden kunnen helaas de komende weken niet binnen wachten.

Brengen en halen:
Wij vragen alle kinderen zich thuis alvast om te kleden, dus in judopak of danskleding te verschijnen in de sportschool. Zo kan met enkele handelingen (schoenen en jas uit) de les in worden gegaan.
Uitzondering: voor de jongste kinderen (tuimeljudo en jongste dansgroepen) geldt dat hun ouders even het sportcentrum in mogen om ze de les in te helpen. Daarna moeten ook zij direct weer naar buiten. 

Vervelend:
Beperkingen zijn altijd super vervelend. Niemand vindt het leuk om beperkingen opgelegd te krijgen, maar als we nu onze beperkingen accepteren, dan kunnen we wellicht op termijn weer van onze vrijheid genieten.

Bewegen is geen vaccinatie:
Met sporten en/of bewegen herstel je niet van het coronavirus. Wel is bewezen dat regelmatig bewegen helpt om een gezond immuunsysteem te behouden. Daarnaast is bewegen zeer goed om stress te reduceren.

Laten we samen gezond blijven!

Vriendelijke groet,
TEAM Dijkmansport

Plaats een reactie