Afgelopen zaterdag was in het “Sportstad” Heerenveen het finale weekend van de Nationale Mixteam competitie 2017/2018.

Bij deze competitie deed het combinatie team mee van Dijkmansport, GSBV de Mattenkloppers en Judoschool Veendam mee in de eerste klasse. Namens Dijkmansport deden: Jenneke Nijkamp, Lena Buseman en Joost van Dorsten mee in mixteam (bestaande uit 2 dames en 5 heren gewichtsklassen). Tijdens de voorronde in november 2017 wist het team overtuigend 3x te winnen om zo het finale weekend te halen.

Halve finale

Het combinatieteam mocht in de halve finale aantreden tegen KENAMJU uit Haarlem. Met 5-2 en mooie ippons wist het team de finale te halen. Joost verloor zijn partij en Jenneke won haar partij. Lena Buseman keek van de zijkant toe met een knieblessure, en zou ook niet in actie dit weekend.

De finale

In de finale bleek de tegenstander Judo Topsport Noord-Oost uit Heerenveen een mate te groot. Met 6-1 delfde het team het onderspit. Joost wist als enige een punt te score voor het team.

2de van Nederland

Als met elkaar leverde het een mooie tweede plek op. Het team mag zich een jaar lang tweede van Nederland noemen in de Eerste klasse van de Mixteam Competitie van Nederland.

Voor de uitslagen: klik hier.

Op naar volgend jaar!

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur