Almere – zaterdag 7 september 2019 was het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) voor het het Nederlands Kampioenschap judo 2019.

Dijkmansport was met 2 deelnemers vertegenwoordigd: Cheyenne van der Sluis (-70kg.) en Joost van Dorsten (-100 kg.). Een resultaat beide beste acht deelnemers zou volstaan voor kwalificatie voor het NK judo op 28 en 29 september 2019. Dit pakte goed uit voor beide.

Joost van Dorsten

Voor Joost was dit na lange tijd weer zijn eerste toernooi. Hij wilde het naar eigen zeggen ‘’Toch maar weer een keer proberen’’ en dit deed hij zeker niet zonder succes. In de eerste partij begon Joost gelijk goed. Joost kwam echter niet tot scoren maar wist zijn tegenstander op drie straffen te zetten. In de tweede ronde moest Joost tegen Lesterhuis. Deze partij liep iets stroever en kon helaas niet met winst worden bekroond. In de herkansingen herpakte Joost zich goed en won 2 partijen overtuigend, waarna hij zich mocht opmaken voor de partij om brons. Hier kon hij helaas de winst niet pakken, maar mag hij zeer tevreden zijn met een 5de plek en hiermee mag hij 29 september strijden om de Nederlandse titel in Almere.

Cheyenne van der Sluis

Voor Cheyenne was dit haar eerste toernooi na de zomervakantie. Vorig jaar heeft Cheyenne dit toernooi afgesloten met een zure diskwalificatie en dat wilde ze dan ook graag goed maken. In de eerste ronde kreeg ze een bye (vrijlot) dit betekend dat ze gelijk door mag naar de 2de ronde. In de 2de ronde trof ze een ‘maatje’ van haar genaamd Schutjes. Cheyenne kreeg vroeg in de wedstrijd al een score tegen waardoor ze wat meer druk moest zetten op haar tegenstander. Helaas kwam ze niet tot scoren toe en liep ze 20 seconden voor tijd nog tegen een wazari op waardoor de partij werd verloren. In de herkansingsronde won ook zij 2 partijen zeer overtuigend en mocht zich klaar gaan maken voor de partij om de 3 e plaats. Hier trof ze een lange dame genaamd Banen. De wedstrijd verliep eerst een beetje stroef, maar Cheyenne domineerde de wedstrijd wel. In de Golden Score (extra tijd) scoorde ze een dikke Ippon en mocht Cheyenne met de 3de plek naar huis. Hiermee heeft ook Cheyenne zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 29 september in Almere.

Kijk hier voor de volledige uitslag >>>

Een goede dag voor Dijkmansport die met 2 judoka’s naar het Nederlands Kampioenschap (NK) gaat!

Danny Drent

 

“Dijkmansport voor een leven lang judo”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur