Leek – Zaterdag 6 april was het Nederlands Kampioenschap (NK) tot 15 jaar.

In het sportcentrum in Leek wist Naomi Nijkamp een bronzen medaille te behalen. Dijkmansport deed aan het NK mee met 6 judoka’s. Naast de bronzen medaille wist Anahi knap een vijfde plaats te noteren.

Tijdens het DK op 23 februari 2019 wisten Naomi, Victoria, Anahi, Suus, Tim en Daan zicht te kwalificeren voor het NK. 6 april mochten zich opmaken voor het NK. Een spannende dag voor de judoka’s.

Ochtendblok: Suus, Victoria en Tim

Suus NK judo -15 dijkmansportSuus Riddering uitkomend in de klasse tot 48 kilogram kon haar draai niet helemaal vinden vandaag. Met 2 verlies partijen was het toernooi voortijdig voorbij. Uiteindelijk kan Suus weer positieve punten halen uit de partijen om aan te werken in de training.

Victoria Moguella NK judo -15Hetzelfde gold min of meer ook voor Victoria Moguella (-52 kg.). Victoria kan niet goed tot score komen, en het “kwartje” viel 2 keer de verkeerde kant op helaas. Ook een voortijdig einde voor Victoria.

Voor Tim Boijinga zat het toernooi pijnlijk genoeg al op na 1 partij. Tim blesseerde zich en kon niet meer verder judoen. We hopen op een spoedig herstel.

Middagprogramma

Daan Woldhuis maakte zijn opwachting in de klasse tot 66 kilogram. Daan wist zijn partij goed te winnen met IPPON! Een goed begin van de dag. Daarna bleek zijn volgende tegenstander net wat slimmer. Daan ging jammerlijk om zijn rug. In de herkansing herpakte Daan zich door goed en snel te winnen.

In de volgende ronde kwam Daan net wat te kort en dit betekende einde wedstrijd en tegelijkertijd einde toernooi.

-57 kg. Anahi Moguella

Anahi Moguella NK judo -15 Dijkmansport
Anahi in actie!

Anahi had een top dag! In de eerst ronde begon het gelijk spannende. Anahi verloor nipt van de uiteindelijk finalist, dit was natuurlijk achteraf.

Herkansingsronde

In herkansing kwam Anahi echt op dreef! Tachtisch en teschnische klopte het heel goed. Links in de nek en actief bewegen was vandaag het goede recept. De ene naar de andere tegenstander werd verslagen. Steeds kwam Anahi met een “Smile” van de mat. Na 4 winst partijen in de herkansingsronde mocht Anahi haar opwachting maken in “verliezersfinale”, de partij om de bronzen medaille.

“partij om brons”

Helaas was de partij om brons net eentje teveel voor Anahi. Anahi werd verast en de partij was al snel afgelopen. Terug kijkend om het toernooi mag Anahi trots zijn op haar prestatie. Anahi hoort bij de beste 5 judoka’s van Nederland. Dat is gewoon goed! Klasse.

Brons voor Naomi!

Naomi Nijkamp brons NK judo -15 Dijkmansport
Naomi in actie!

Naomi Nijkamp kwam in de klasse boven de 63 kilogram. Na een vrijloot in de eerst ronde ging het toernooi nu echt beginnen.

1ste partij, in de houdgreep…

Voor de eerste partij stond er gelijk een pittige tegenstander te wachten. Het werd een felle strijd. In het moment wist Naomi goed een wazari te scoren om vervolgens direct te volgen met een houdgreep. Helaas zat de houdgreep niet helemaal klem waardoor Naomi zelf in de houdgreep “rolde”. Muurvast zet de houdgreep. Ippon tegen helaas, einde wedstrijd. Op naar de herkansing!

Herkansingspartijen 1 en 2: “overtuiging”, 2x IPPON!

In de 2 opvolgende partijen in de herkansing wist Naomi met overtuigend judo 2x de maximale score te noteren. 2 x ippon, heupworp en een houdgreep. Dit betekende dat Naomi haar opwachting mocht maken in de wedstrijd om de bronzen medaille.

Wedstrijd om brons: “muurvaste houdgreep”

Naomi Nijkamp brons NK judo -15 Dijkmansport
Coach Joost en “bronzen” Naomi

In de wedstrijd om brons moest Naomi tegen een bekende uit district Noord. Dit werd op voorhand een spannend partij. Maar dit was helemaal niet zo ruim voor het einde wist Naomi een wazari te maken en om gelijk een houdgreep te maken. “Muurvast”! Uit deze houdgreep komt niemand! Yes BRONS voor Naomi!

Een mooie dag met een super afsluiting! Naomi is derde van Nederland! Klasse!

Voor alle judoka’s een super waardevolle ervaring om mee verder te gaan in de training maar ook in de komende toernooien!

Joost van Dorsten

 

Uitslagen bekijken?

Bekijk hier de uitslagen van Nederlands Kampioenschap -15 >>>

 

 

“Dijkmansport voor een leven lang judo!”

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur