Missie 1 geslaagd!

Blog van Martijn: "missie geslaagd"
Foto: John Brunninck

Betere omstandigheden had ik niet kunnen treffen, 20 graden, beetje wind en een ondergrond die door de regen van de afgelopen dagen in perfecte conditie was. Omdat dit de eerste helft van de fietsuitdaging was had ik me zelf voorgenomen de race over 200 kilometer degelijk op te bouwen.

Op kop

Bij start heb ik niet al te gek gedaan, op de verbindingswegen richting de route in Sleen wist ik mooi naar voren te schuiven en zat ik daar waar ik wou zitten. Het viel wat tegen wat betreft de samenwerking in de verschillende groepen. Met de vraag of iemand ook eens een beurt op kop wou doen kreeg ik het antwoord dat het nog ver was en ze het wel prima vonden. In zo’n geval ben ik dan niet de beroerdste en blijf op kop, echter wel met een lichte tempoversnelling zodat het kaf van het koren wordt gescheiden.

Weinig op de MTB

Ik had de laatste maanden nauwelijks op de MTB had gezeten maar des te meer op de racefiets was het tempo maken geen probleem, maar al dat gestuiter op het zadel was verschrikkelijk wennen.
De route was weer prachtig, wat hebben we dicht bij huis een natuurschoon. De bossen en vennetjes bij Sleen, de wat wildere begroeiing tussen Schoonloo en Gieten, de prachtige landschappen van Balloo en Schipborg en dan op het einde de Hondsrug! Drenthe is op een zonnige dag als afgelopen zondag echt prachtig.

Geweldige toeschouwers

Onderweg werd ik hartelijk ontvangen door dorpsbewoners, wandelaars, verkeersregelaars, en de vrijwilligers bij de diverse verzorgingsposten. Echt geweldig dat er mensen zijn die hun vrije zondag willen benutten om een tocht als deze mogelijk te maken en als ware motivators iedere deelnemer de nodige energie te geven om vooral door te zetten. Dank jullie wel!

12 gelletjes en 7 bidons…

Het eten tijdens de race ging goed, ik heb veel geprobeerd maar vast voedsel verteer ik slecht en na het uittesten van diverse producten heb ik in de 200 kilometer 12 zogenaamde gelletjes genuttigd en hier reageerde mijn lichaam bijzonder goed op. Naast de gelletjes heb ik 7 bidons (750 ml) leeg gedronken, waarvan 3 met water en 4 met een mix van elektrolyten en sportdrank.

Mooie route

De route was perfect aangegeven echter in Gieten was er geknoeid met de route. Gelukkig wisten we naar een paar kilometer dat we een afslag hadden gemist en zijn we omgedraaid. Later in de uitslagen zal blijken dat we niet de enige zijn geweest wat er zijn er een hoop die de controlepost gieten hebben overgeslagen. Verder verliep de route zonder problemen gelukkig. Het komt vaker voor dat andere gebruikers van het bos de bordjes en of lintjes verplaatsen en daardoor de route in de war gooien. Tochten zoals deze worden echter in overleg met alle grondeigenaren en stadsbosbeheer gemaakt. Er wordt alleen gefietst in niet kwetsbare gebieden en er wordt rekening gehouden met andere gebruikers van het bos. Juist het verplaatsen van bordjes en of lintjes zorgt ervoor dat iedereen een andere weg kiest en je fietsers uit alle hoeken en gaten ziet komen.
Uiteindelijk kwam ik binnen in 7 uur 49 minuten en 2 seconden, Voor nu een prima tijd.

Noorwegen

Donderdag vlieg ik naar Noorwegen en zal ik samen met 3 andere fietsfanaten om op vrijdag 21.07 uur in Trondheim van start gaan voor een nieuwe uitdaging. We fietsen van Trondheim naar Oslo, een race over 543 kilometer. Een keer eerder heb ik 500+ gereden dit op de MTB maar nog nooit eerder op de Racefiets. Minder gestuiter maar wel statischer! Het is de bedoeling deze afstand binnen 24 uur non-stop af te leggen. Naar verwachting gaat dit lukken en stiekem wil ik het ruim benden de 20 uur doen maar dat is geheel afhankelijk van hoe het lichaam reageert en de benen het houden.
Zelf ben ik nog nooit in Noorwegen geweest maar van de verhalen die ik heb gehoord schijn de route schitterend te zijn en alleen al dat vooruitzicht geeft me motivatie.

Gezonde spanning

De afgelopen weken heb ik hard getraind met na afloop van de week te moeten constateren dat ik in de week minder had gefietst dan ik in Noorwegen in dag wil doen. Ik ben dus heel benieuwd hoe het zal gaan en heb naast heel veel zin ook een gezonde spanning.

Wordt vervolgd.

 

Martijn Dijkman

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur