De laatste zweetdruppels….

De laatste zweetdruppels zijn vaak het moeilijkst! Je fiets niet al te lang en zeker niet te snel, je bouwt af naar de race en zorgt er voor dat je uitgerust aan de start staat. Het klinkt logisch maar in de praktijk blijk ik toch een alfa-man en is hard rijden het leukst!

Toch heb ik me aardig koest weten te houden deze week. Een ritje op de MTB in Gieten, een rondje door Drenthe op de racer en een uurtje genieten van harde en vooral motiverende muziek op de spinningbike.

 

Blog Martijn Dijkman zweetdruppels mtb

Aan het materiaal zal het niet liggen. De beide fietsen zijn gepoetst en geprepareerd!

200 km op de MTB

Zondag 16 juni gaan we los voor de eerste uitdaging: 200 kilometer racen op de MTB door de Drentse bossen. Er wordt gestart en gefinisht in Borger. Vanuit de start rijden we eerst richting Emmen, voor Emmen buigen we af naar Sleen vervolgens Schoonoord, Schoonloo, Grolloo, Rolde, Balloërveld, Schipborg, Zuidlaren, Eext, Gieten, Drouwen en naar +/- 200 km ploeteren en veel zweetdruppels bereiken we naar verwachting voldaan de finish.

Het is niet de eerste keer dat ik meedoe aan een dergelijke race en je weet dat de man met de hamer toe zal slaan, het liefst zo laat mogelijk maar komen gaat hij. Dat geeft een bepaalde mate van spanning die op het moment van de start wegebt als de benen en het lijf goed voelt. Maar kan ook heviger worden als het begin minder soepel verloopt.

Belangrijk is een redelijk goede start waarmee je in een groepje komt die samen wil werken in de lange stukken tegen de wind in. Dat samenwerken gaat meestal goed tot 100 kilometer, daarna vallen groepjes vaak uiteen en is het ieder voor zich. Eten en drinken is een must, maar met een dermate inspanning en concentratie valt dat niet altijd mee.

Volg Martijn….

Tijdens de Bartje 200 ben ik te volgen via een app: MTB 200 Drenthe / startnummer 289.

Martijn Dijkman

  

“Dijkmansport voor een leven lang fietsen”

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur