Beste Dijkman-sporters, ouders, verzorgers,

De afgelopen weken zijn we weer begonnen met het sporten. De judolessen en danslessen worden weer met veel enthousiasme bezocht. Daarnaast wordt er goed gebruik gemaakt van de fitness en zijn de groepslessen zeer goed bezet.

Veilige setting:
We willen alles zo goed mogelijk organiseren om zodoende te kunnen werken in een setting die zo veilig mogelijk is. We hebben de aantallen in de fitness en groepslessen beperkt en daar waar druk kwam te staan op de bezetting hebben we het aantal lessen opgeschaald, zodat iedereen mee kan doen aan de les waar hij of zij veel voldoening uit haalt.

Regels veranderen met de dag:
Deze week zijn we met zijn allen geconfronteerd met aangescherpte regels om het groeiende aantal besmettingen in te dammen. We zullen ons aan de regels moeten houden, ongeacht wat een ieder daarvan vindt. Via deze brief willen we iedereen graag informeren en omdat de verschillende regels zich snel opvolgen en het soms lijkt of deze van dag tot dag kunnen veranderen, zullen we dit ook blijven doen.

Beperkte toegankelijkheid:
Dijkmansport is alleen toegankelijk voor leden die deelnemen aan een les en/of gebruik maken van de fitness. Ouders van jeugdleden kunnen helaas de komende weken niet binnen wachten.

Brengen en halen:
Wij vragen alle kinderen zich thuis alvast om te kleden, dus in judopak of danskleding te verschijnen in de sportschool. Zo kan met enkele handelingen (schoenen en jas uit) de les in worden gegaan.

Uitzondering: voor de jongste kinderen (tuimeljudo en jongste dansgroepen) geldt dat hun ouders even het sportcentrum in mogen om ze de les in te helpen. Daarna moeten ook zij direct weer naar buiten.

Horeca:
Wat betreft de horeca is er vanuit onze branche nog geen duidelijkheid. We zijn dan ook tot nader orde beperkt open. Alleen voor diegene die hebben gesport is er de mogelijkheid om even tot rust te komen in de ontvangstruimte/kantine. Voor ouders is het mogelijk om een koffie “to go” te bestellen en die buiten het centrum te nuttigen.

Kleedkamers:
Voorlopig blijven de kleedkamers open. Douchen en omkleden en gebruik van de kluisjes is dus mogelijk maar indien mogelijk willen we door thuis omkleden en of douchen de kleedkamers zo min mogelijk belasten.

Vervelend:
Beperkingen zijn altijd super vervelend. Niemand vindt het leuk om beperkingen opgelegd te krijgen, maar als we nu onze beperkingen accepteren, dan kunnen we wellicht op termijn weer van onze vrijheid genieten.

Bewegen is geen vaccinatie:
Met sporten en/of bewegen herstel je niet van het coronavirus. Wel is bewezen dat regelmatig bewegen helpt om een gezond immuunsysteem te behouden. Daarnaast is bewegen zeer goed om stress te reduceren.

Laten we samen gezond blijven!

Vriendelijke groet,
TEAM Dijkmansport

Plaats een reactie