Aanscherping maatregels coronavirus
4 november 2020

Beste sporters(sters)
In deze nieuwsbrief alle informatie omtrent de nieuwe regels om samen het coronavirus te bestrijden. Dat wij als sportorganisatie ook een steentje bij moeten dragen moge duidelijk zijn. We vinden het fijn dat de urgentie van sport en gezondheid zo benadrukt wordt in deze tijd en we hopen het ook de komende tijd op een veilig manier te kunnen aanbieden!

De regels op een rijtje:

  • De fitness blijft open voor individueel sporten.
  • De jeugdlessen tot 18 jaar gaan door volgens het reguliere rooster.
  • De groepslessen voor 18 jaar en ouder worden de komende 2 weken gecanceld.

De fitness blijft open:
Gelukkig mogen we individueel nog sporten in de fitness! Wel is het belangrijk dat je de training van tevoren reserveert. Voor ons als organisatie zijn wij verplicht dat er geregistreerd staat wie er aan het sporten zijn i.v.m. de corona-regels. Ook vinden wij het belangrijk om hiermee te kunnen zien of vraag en aanbod nog overeenkomen en waar nodig kunnen we eventueel uitbreiden.

Jeugdlessen tot 18 jaar:
De jeugd mag blijven sporten! Let op, kleed je thuis om en loop direct door naar de lesruimte. Schoenen en jassen kunnen bij de kleedrekken neergelegd worden in de kantine. Ouders mogen nog steeds niet mee naar binnen om de les bij te wonen of te wachten in het sportcentrum. Een uitzondering wordt er incidenteel gemaakt voor die kinderen die komen voor een proefles. Wel is het zaak dat de ouders in deze gevallen een mondkapje dragen.
Ook is de kinderkleedkamer nu gesloten, kledingstukken kunnen neergelegd worden bij de kledingrekken in de kantine.

Groepslessen voor 18 jaar en ouder:
De groepslessen zijn de komende 2 weken van het rooster gehaald. In eerste instantie gaan we ervan uit dat dit 2 weken zal duren. Mocht er duidelijk worden dat dit langer gaat duren dan gaan we alternatieven bedenken. Houd daarom goed de website en nieuwsbrief in de gaten!

Meer ruimte:
De komende weken zullen we meer ruimte creëren in de dojo. De vouwwand gaat naar beneden, zodat we hier een aantal attributen kunnen neerzetten. Hierdoor hopen we dat vele sporters alsnog zijn of haar favoriete beweegvorm kan beoefenen. Hier komen ook een aantal spinningfietsen te staan die de hele dag door gebruikt kunnen worden.

Alternatieven: 
We gaan de komende dagen aan de slag met alternatieve beweegmogelijkheden die het gebrek aan de groepslessen enigszins kunnen opvullen, denk hierbij aan fitness circuits en andere trainingsmogelijkheden in het sportcentrum. Houd daarom goed de nieuwsbrief en website in de gaten!

De maatregelen die we als Dijkmansport sowieso al hanteerden zullen we ook deze periode blijven aanhouden.

Laten we samen gezond blijven!

Met sportieve groet,

TEAM Dijkmansport

Plaats een reactie