Zaterdag 10 maart stond het NK -18 jaar in Tilburg op de kalender.

Twee weken geleden wisten 3 judoka’s zich te plaatsen voor het NK. Deze dag deden er 3 judoka’s van Dijkmansport mee: Cheyenne, Julian en Ruben. Helaas wist geen van beide een medaille te halen.

Cheyenne van der Sluis

Cheyenne mocht als eerste in actie komen. Na een 1e plek op het Districts kampioenschap mocht ze hier laten zien wat zij in haar mars had.
Haar eerste tegenstander was gelijk een pittige. De partij begon al wat moeizaam en Cheyenne kon er weinig grip op krijgen, maar haar tegenstander zou het zelfde hebben gedacht. In de reguliere tijd werd de partij niet beslist en dus volgde de golden score. 1 minuut in de golden score maakte haar tegenstander een opofferings-worp en kon zo de partij naar zich toe trekken. Uiteindelijk geen slechte partij tegen de uiteindelijke nummer 1.
Haar 2e en 3e partij waren veel beter en Cheyenne herpakte zich. Deze werden vrij eenvoudig gewonnen en mocht zo weer 2 rondes verder. Nu trof ze een oude bekende, zij weten van elkaar waar de zwakke en sterke punten liggen. De tegenstander van Cheyenne maakt een slimme worp en volgde met een armklem waardoor de partij verloren ging. Een prima 9e plaats als resultaat na 4 maanden afwezig te zijn geweest door een operatie.

Julian Boijenga

Julian was de eerste partij vrijgeloot en mocht gelijk aantreden in de 2e ronde. Hier trof hij een van de favorieten. Deze partij begon Julian goed en wist grip op de wedstrijd te krijgen. Die grip was een fractie niet aanwezig en toen kon zijn tegenstander op slimme wijze een punt scoren. Helaas ging de partij verloren en mocht Julian zich op maken voor de partij in de herkansingsronde. De eerste partij in die herkansingsronde won Julian op overtuigende wijze en mocht weer een ronde verder. De volgende ronde liet Julian zich verassen en zijn tegenstander scoorde al vroeg in de partij. Julian kreeg hierna iets mee grip op de partij, maar kon niet tot scoren komen. Julian nam iets meer risico en kwam op de grond, hier kwam hij helaas in de houdgreep terecht en kon hier niet meer uit komen. Julian zijn wedstrijddag zat erop.

Ruben de Wal

Ruben begon zijn eerste partij goed, maar hij kon dit helaas niet vast houden. Net voor tijd kreeg Ruben een punt tegen en werd ook doorverwezen naar de herkansingen. In de herkansingen werd de eerste partij niet in de reguliere tijd beslist. In de goldenscore moest Ruben alles op alles zetten om de partij naar zich toe te trekken. Dit deed hij dan ook netjes en mocht weer een ronde verder. Deze partij werd zonder moeite gewonnen en kon zich op gaan maken voor weer een ronde verder. In deze ronde scoorde hij al vroeg in de partij met een mooie schouderworp. Hij had grip op zijn tegenstander, maar maakte 1 minuut voor tijd een fout en kwam in de houdgreep terecht. Hierdoor verloor hij toch de partij en moest genoegen nemen met een 9e plaats.

Uitslagen

Alle uitslagen bekijken? Bekijk het op de webiste van de Judo Bond Nederland.

Coach Danny keek na een lange dag weer richting Groningen op naar het volgende toernooi!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur