Zaterdag 15 juni stond voor het eerst het “Kloosterveste” judotoernooi in Assen op het programma.

Dijkmansport was met een klein select gezelschap vertegenwoordigd bij het Kloosterveste judotoernooi in Assen. Isa, Tim, Delvano en Len wisten alle vier een medaille te veroveren. Kortom een 100% score!

Zilver voor Isa
Zilver voor Isa

Zilver voor Isa

Is Boersma beet in de ochtend als eerste de spits af! Met fraai judo en een aantal ippons in de partijen bleek helaas een tegenstander net een maatje te groot. Dit resulteerde in een verdiende zilveren medaille voor Isa.

Kampioen Tim

Kampioen Tim

Tim Koops was vandaag geweldig op dreef. Na een stroeve start, kwam Tim gaandeweg steeds beter op gang. In de voorronde wist Tim al een zeer mooie en goede ippons te noteren. Met name op de grond wist hij iedereen te verschalken. In de finale poule bleken er 3 judoka’s met 2 gewonnen wedstrijden te zijn (waaronder Tim). Hierbij zat ook de tegenstander van de allereerste partij. Tim liet er dit keer geen gras over groeien en kwam met een super geweldige heupworp voor de dag. BAM! De andere partij was ook voortijdig beslist met een ippon. Dit betekende dat Tim de terechte kampioen werd van de dag.

Snelle Delvano

Delvano kampioen!
Delvano kampioen!

Delvano Daal deed het ook zeer goed vandaag. Delvano zat in een poule van 3, dit betekende dat hij 2 keer tegen de zelfde tegenstander moest judoen. Twee maal ippon bij tegenstander 1 en 2 maal ippon bij tegenstander 2 resulteerde in een gouden medaille. Mooi om te zien.

Brons voor Len

Brons voor Len

Len Sannes zat pittig ingedeeld. Door een te weinig aantal deelnemers in zijn gewichtsklasse deed Len mee in een zwaardere gewichtsklasse. Niet onverdienstelijk want Len wist twee keer goed te winnen met ippon en twee tegenstander bleken toch wat sterker (en zwaarder). Desondanks een mooie bronzen medaille voor Len.

Coaches Lisa en Joost keken terug op een zeer geslaagd toernooi en hadden mooi judo gezien. Op naar het laatste judotoernooi van het seizoen in Dronten volgende week, 22 juni.

 

Uitslagen 1ste Kloosterveste judotoernooi Assen 16 juni 2019

Kampioen(en)

Tim Koops

Delvano Daal

Tweede plaats

Isa Boersma

Derde plaats

Len Sannes

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8.00 – 21.30 uur
Zaterdag 8.30 – 16.00 uur
Zondag 9.00 – 14.00 uur